Ειδήσεις

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ – Στους ώμους των Σωματείων και των ιδίων οι ευθύνες

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει το καθεστώς των συνδέσμων φιλάθλων μετά την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση, των προνοιών του τροποποιητικού νομοσχεδίου που ετοίμασε με στόχο την πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «Σ» στόχος είναι η ανάληψη ευθυνών από τα Σωματεία αλλά και από τους ίδιους του Συνδέσμους, εξού και το γεγονός ότι θα καταρτιστούν κατάλογοι με ονόματα και διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως προωθήσει αμέσως με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, αναθεωρημένο τροποποιητικό νομοσχέδιο, σε συνέχεια αυτού που έχει ήδη κατατεθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024, με τις ακόλουθες, μεταξύ άλλων, πρόνοιες:

(1) Το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει της εξουσία να αποφασίζει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

(2) Να μην επιτρέπεται η λειτουργία οποιουδήποτε Συνδέσμου Φιλάθλων χωρίς την ευθύνη και εποπτεία Αθλητικού Σωματείου.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί (στις 17 Ιανουαρίου) στη Βουλή προνοεί τα ακόλουθα:

- Εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε κάθε αθλητικό χώρο που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αγώνα πρώτης κατηγορίας, ανεξαρτήτως χωρητικότητας.

- Παροχή δυνατότητας στην Αστυνομία διεξαγωγής άλκοτεστ και νάρκοτεστ σε φιλάθλους, για την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά στην απαγόρευση της εισόδου σε αθλητικούς χώρους σε όσους τελούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή βρίσκονται σε κατάσταση μέθης.

- Αύξηση μέχρι και 10 χρόνια της διάρκειας αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους που το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ως ποινή.

- Ενίσχυση του ελέγχου της Κάρτας Φιλάθλου στους αθλητικούς χώρους, με την εμπλοκή της Αστυνομίας στους ελέγχους.