Αναλύσεις

Επανεκκινεί η έρευνα για Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ από την Αρχή κατά της Διαφθοράς (Βίντεο)

Η μία καταγγελία αφορά ενδεχόμενη παράτυπη χορήγηση διαβατηρίων σε Ρώσους ιδιοκτήτες τράπεζας, οι οποίοι φέρονται να αγόρασαν κτήριο από στενό συγγενικό του πρόσωπο του Αναστασιάδη. Η δεύτερη αφορά εισφορές στον ΔΗΣΥ, από πολιτογραφηθέντες.

Από την αρχή η έρευνα για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ για πολιτογραφήσεις από την Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, καταγγέλλει ότι κάποια δεν έγιναν σωστά.

Οι καταγγελίες του Χρίστου Χριστοφίδη, στην αρχή κατά της Διαφθοράς είναι οι εξής:
- Παράτυπη χορήγηση διαβατηρίων σε Ρώσους ιδιοκτήτες τράπεζας, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από την ρωσική κυβέρνηση για διαφθορά και οι οποίοι φέρονται να αγόρασαν κτήριο μερικών εκατομμύριων από στενό συγγενικό πρόσωπο του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

- Εισφορές σημαντικών χρηματικών ποσών στο τότε κυβερνών κόμμα από πολιτογραφηθέντες, πράξεις που αφήνουν υπόνοιες για χρηματισμό, εκβιασμό ή ρουσφέτι με στόχο την χορήγηση υπηκοότητας.

Ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι λειτουργοί που είχαν οριστεί, είχαν λάθος όρους εντολής, ενώ δεν ήταν οι καταλληλότεροι να χειριστούν τις καταγγελίες του.

Ο κ. Χριστοφίδης κατήγγειλε και το γεγονός ότι οι καταγγελίες τους δεν εκτιμήθηκαν ότι είναι σοβαρές, με αποτέλεσμα να μην καλέσουν εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό.

Δείτε το ρεπορτάζ: