Κυπριακό

Περιπλέκεται η υπόθεση σύλληψης Τουρκοκύπριου σφετεριστή (Βίντεο)

Φέρεται να συνεργαζόταν με Βρετανό σφετεριστή ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και Βαρόνο ναρκωτικών ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος. Ο τουρκοκυπριακός Τύπος γράφει πως η σύλληψη του Ακάν Κουρσιάτ πιθανόν να έγινε, έπειτα από καταγγελίες Βρετανών αγοραστών που εξαπατήθηκαν. Την ίδια ώρα, ο κατοχικός ηγέτης κάνει πλάτες στους σφετεριστές, ζητώντας στήριξη από την Άγκυρα. Στον αντίποδα, οι Αρχές της Δημοκρατίας επιχειρούν να διαπιστώσουν πως βρέθηκε στη Ρώμη ο τουρκοκύπριος δικηγόρος, ενόσω εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Περιπλέκεται η υπόθεση της σύλληψης του Τουρκοκύπριου σφετεριστή περιουσιών από τις Ιταλικές αρχές.

Το δικηγορικό γραφείο του Ακάν Κιουρσιάτ φέρεται να συνεργαζόταν με τον καταδικασθέντα το 2008 και 2011 βρετανό απατεώνα και βαρόνο των ναρκωτικών Γκάρι Ρομπ.

Όπως γράφει ο τ/κ τύπος, ο λόγος για τη σύλληψη του Κιουρσιάτ στην Ιταλία μπορεί να είναι οι καταγγελίες που έγιναν για περιουσίες που επρόκειτο να αγοράσουν στα κατεχόμενα.  Συγκεκριμένα εμπλέκεται η εταιρία AGA Development του Γκάρι Ρόμπ την οποία εκπροσωπούσε το δικηγορικό γραφείο του πατέρα του Ακάν Κιουρσιάτ.   

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα που είχαν στείλει στον δικηγόρο της εταιρείας, Ταλάτ Κιουρσιάτ, για την αγορά της έπαυλης, δεν μεταφέρθηκαν ποτέ σε αυτούς, αλλά ο τ/κ δικηγόρος τα κράτησε σε προσωπικό του λογαριασμό.

Η επιστροφή του ποσού αυτού φαίνεται να μην έγινε και οι Βρετανοί ενάγοντες προέβησαν και σε άλλες νέες καταγγελίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Οργάνωσης και της Europol.

Η βρετανική αστυνομία υπολογίζει ότι περίπου 400 Βρετανοί έχασαν συνολικά πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ σε συμφωνίες που έγιναν με την AGA Development.   

Αφήνεται μάλιστα να νοηθεί ότι η σύλληψη του Ακάν Κιουρσιάτ έγινε μετά από αποκαλύψεις που έκανε ο βρετανός απατεώνας στην αστυνομία.   

ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΝ 

Ο Βρετανός έμπορος ναρκωτικών Γκάρι Ρομπ άρχισε να χτίζει 335 πολυτελείς επαύλεις σε ε/κ γη στην Κερύνεια μεταξύ 2004 και 2005, αλλά δεν τελείωσε ούτε ένα από τα σπίτια αυτά καθώς καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση στην Αγγλία για πωλήσεις ναρκωτικών το 2009.

Το 2011 εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Γκάρι Ρομπ, ζητήθηκε η έκδοσή του και εκδόθηκε στην ΚΔ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δικαστήριο στις ελεύθερες περιοχές καταδίκασε τον Ρομπ σε φυλάκιση 11 μηνών, όμως μετά το διάστημα αυτό εκδόθηκε και πάλι πίσω στην Βρετανία.

Στο μεταξύ νέα δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο θολώνουν τα νερά λέγοντας ότι η ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος ταξίδεψε στην Ιταλία από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Πιθανότατα μέσω Τουρκίας

Η αστυνομία της Κύπρου διευκρινίζει ότι η σύλληψη του έγινε σε ξενοδοχείο της Ιταλίας και όχι σε αεροδρόμιο χωρίς να ξεκαθαρίζεται ωστόσο εάν αυτή έγινε λόγο του εντάλματος σύλληψης από την Κ.Δ ή αν αρχικά αφορούσε άλλο περιστατικό.   

Στο μεταξύ ο κατοχικός ηγέτης σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο ζήτησε διπλωματική στήριξη από την Τουρκία για την υπόθεση αυτή ενώ επικοινώνησε και με την σύζυγο του σφετεριστή η οποία είναι αντιπρόεδρος της λεγόμενης βουλής στο ψευδοκράτος εκφράζοντας την συμπαράστασή του.