Αναλύσεις

Έβαλαν στο ράφι το Δόγμα για να μην προκαλέσουν την Τουρκία ενόψει συνομιλιών - Κουβέντα από τους Υπουργούς Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας

Στο ράφι έβαλαν το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου οι Υπουργοί Άμυνας της Κύπρου και της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και Βασίλης Πάλμας κατά την προχθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα. Όχι μόνο αναφορά δεν έχει γίνει δημόσια, αλλά όπως πληροφορούμαστε, είναι κοινή θέση των δύο κυβερνήσεων να μην χαλάσει το κλίμα στα ελλαδοτουρκικά και στο Κυπριακό, ενόψει μάλιστα και των επαφών της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ήδη η Τουρκία ευγνωμονεί την Ελλάδα διότι της άνοιξε τον δρόμο για την απόκτηση των F16 χωρίς προηγουμένως να τερματιστεί η απειλή σε βάρος της Κύπρου.

Το αντίθετο συμβαίνει αφού όπως αποκάλυψε η «Σ» την περασμένη Κυριακή τα τουρκικά πυροβόλα βρίσκονται στους χώρους τάξης έτοιμα για να δράσουν ανά πάσα στιγμή σε βάρος ζωτικών χώρων στις ελεύθερες περιοχές.

Διαβάστε ακόμα: Συνομιλίες… στην μπούκα των τουρκικών κανονιών (Δορυφορικές φωτογραφίες με πυραύλους και αυτοκινούμενα πυροβόλα του ΑΤΤΙΛΑ)