Αναλύσεις

Αννίτα: Κάποιοι προσπαθούν να ανάψουν φωτιές - Ενότητα μακριά από προσωπικά πάθη (Βίντεο)

Για την πολιτική αναταραχή που επικρατεί στον ΔΗΣΥ μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο η Πρόεδρος του Κόμματος Αννίτα Δημητρίου στον απόηχο της στήριξης της υποψηφιότητας του Κώστα Κωνσταντίνου για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου.

«Δεν νομίζω να είναι ο Κώστας που άναψε φωτιές, είναι κάποιοι που προσπαθούν να ανάψουν φωτιές εδώ και καιρό δυστυχώς. Κάποιοι που επιλέγουν αντί να σταθούν δίπλα σε αυτή την νέα προσπάθεια του Κόμματος και της Ηγεσίες, επιλέγουν να στέκουν απέναντι και να δημοσιοποιούν την άποψή τους χωρίς καν να μας την λένε και να την συζητήσουν. Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά, το ελάχιστο που μπορώ να πω».

«Όλα τα κρίνουν οι πολίτες. Ότι και να λέμε οι πολίτες έχουν κρίση και άποψη. Εμείς τουλάχιστον πιστώνουμε στον εαυτό μας ότι κάνουμε ότι μπορούμε. Ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολή πολιτική συγκυρία. Γνωρίζουμε τι έχουμε παραλάβει, γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, παρόλα αυτά  η μοναδική οδός είναι να συγκολληθούν τα κομμάτια του κόμματος και να μην μείνουμε σε ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα, σε πάθη και ίντριγκες που ανήκουν στο παρελθόν. Αυτά δεν μας εκπροσωπούν και αυτά πρέπει να σταματήσουν. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι νεότεροι και καταλήγουμε εμείς να συμβουλεύουμε τους μεγαλύτερους να σταματήσουν αυτά που κάνουν».

Κληθείσα να σχολιάσει την κίνηση Αβέρωφ Νεοφύτου να μην παραστεί στο Πολιτικό Γραφείο και να στείλει απλά επιστολή , η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε «Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή δεν βοηθούσε στην προσπάθεια που κάνει ο ΔΗΣΥ και η Ηγεσία. Καταλαβαίνω την συναισθηματική του φόρτιση και είναι φυσιολογικό και ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του. Δεν ήταν όμως στο Πολιτικό Γραφείο ο κ. Νεοφύτου και έλειπε στο εξωτερικό και μας έστειλε επιστολή.

Αλλά όταν λένε ότι στηρίζουν την νέα ηγεσία πρέπει να μας στηρίζουν εμπράκτως. Δεν λέμε να μην λένε την άποψή τους αλλά σίγουρα δεν μπορεί αυτή την στιγμή να ακυρώνεται ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα. Στο Πολιτικό Γραφείο μίλησαν όλοι και τελευταίος μετά από τρεις ώρες ο Νίκος Αναστασιάδης και δέχτηκε τα πυρά από αυτούς που δεν ήρθαν καν στο πολιτικό γραφείο να ακούσουν όλα τα στελέχη, η πλειοψηφία των οποίων ήταν υπέρ της ενότητας και της στήριξης του κ. Κωστάκη Κωνσταντίνου. Δικαίωμα τους.

Επιβράβευση δεν είναι να δώσεις το δικαίωνα σε κάποιος να κατέβει στους πολίτες και να κάνει εκλογική διαδικασία. Επιβράβευση είναι να διορίζεις όπως έπραξαν και ο Αβέρωφ και ο Αναστασιάδης. Άρα τώρα δεν μπορούμε να ζητούμε τα ρέστα ή  να υπονομεύουμε την προσπάθεια ενότητας για την οποία όλοι συμφωνήσαμε».

«Αυτή ήταν η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου και δεν θα μείνουμε σε προσωπικές αντιπαλότητες και πάθη. Έληξαν οι Προεδρικές εκλογές και ο μόνος τρόπος να παραμείνει συμπαγής και πρωταγωνιστής ο ΔΗΣΥ είναι να ενωθεί», είπε η κα Δημητρίου που ξεκαθάρισε ότι δεν είναι έντονη αλλά ειλικρινής και την λυπεί αυτό που γίνεται.

«Το κόμμα δεν είναι της Αννίτας, ούτε του Αβέρωφ , ούτε του Αναστασιάδη αλλά ανήκει στον κόσμο του.  Είναι η πρώτη φορά που λειτουργούμε τόσο δημοκρατικά. Με μυστική ψηφοφορία δεν επέβαλα σε κανένα την άποψή μου, σεβάστηκα και τους άκουσα όλους», είπε.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και ευχαρίστησε στο πλαίσιο αυτό τον κ. Γιαννάκη Κασουλίδη για την παρέμβασή του.

Μεταξύ άλλων είπε ότι στην παρούσα φάση λήφθηκαν αποφάσεις εκ των προτέρων ούτως ώστε, όποιος σταθεί απέναντι στο κόμμα είναι αντιμέτωπος με πειθαρχικές ποινές. «Έχουμε αποφασίσει το πρώτο μέτρο είναι η στέρηση του δικαιώματος να τύχουν επιλογής από τον ΔΗΣΥ για οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία αλλά ακόμη και διαγραφή. Αρκετά, δεν μπορούμε να έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή κατάσταση».

Για την Λάρνακα είπε ότι αναζητείται η καλύτερη επιλογή για τις επαρχιακές εκλογές  ενώ για το ευρωψηφοδέλτιο υπενθύμισε ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η ερχόμενη Παρασκευή.