Κυπριακό

Κάνει και υποδείξεις στην Κουεγιάρ ο Τατάρ για σφετερισμούς - Το παιχνίδι του εγκάθετου της Άγκυρας για να... γλιτώσει την έκδοση του Τ/κ δικηγόρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτικοποιεί το θέμα του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα ο εγκάθετος της Άγκυρας και το διασυνδέει με την εξέλιξη των προσπαθειών που γίνονται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κατοχικός ηγέτης, με βάση την υπόθεση σύλληψης του τ/κ δικηγόρου στην Ιταλία για σφετερισμό, δήλωσε ότι εξήγησε στην απεσταλμένη του Γ.Γ ότι δήθεν στο βορρά υπάρχει μια διαφορετική εξουσία.

--//--

Επιχειρεί να αποτρέψει την έκδοση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου σφετεριστή Ακάν Κιουρσάτ στην Κυπριακή Δημοκρατία ο κατοχικός ηγέτης, διασυνδέοντας τις υποθέσεις σφετερισμού με τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Ο Ερσίν Τατάρ φαίνεται να έθεσε ενώπιον της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ το ζήτημα του σφετερισμού, σε μια προσπάθεια να ξεπλύνει την παρανομία.    

==========

ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ / ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΑΓΚΥΡΑΣ: ΤΗΣ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΛΑ...

"Δεν έχει νόημα να προκαλείται ανησυχία στον «λαό» για τις ε/κ περιουσίες.

Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα αιτιολογικό γιατί εδώ υπάρχει μια διαφορετική δομή, μια διαφορετική εξουσία που λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια.

Εδώ υπάρχει η επιτροπή ακίνητης περιουσίας και της τα εξήγησα όλα αυτά".

=======

Το θέμα της παράνομης εκμετάλλευσης ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, απασχολεί και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο καθώς μέλη του φαίνεται να βρίσκονται κρυμμένα πίσω από τέτοιες συναλλαγές.

======

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΡΚΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν με τις ενέργειές του να αναγνωρίσει άμεσα ή έμμεσα το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων και να συνηγορεί ή να συμμετάσχει στην εκποίηση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

=======

Στο μεταξύ η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ είχε σήμερα συναντήσεις με τον Ε/κ και Τ/κ διαπραγματευτή, όπου έτυχε ενημέρωσης για τις Τεχνικές Επιτροπές και συζητήθηκαν τα θέματα της αποστολής της.