Περιβάλλον

Συνεχίζει να επηρεάζει την Κύπρο η κακοκαιρία «Αυγή» - Χιόνια στο Τρόοδος

Σε ισχύ βρίσκεται μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, η πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετερεωλογίας Κύπρου, λόγω του χαμηλού βαρομετρικού με την ονομασία «Αυγή» που επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη.

Η προειδοποίηση κάνει λόγο για βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το βόρειο μισό και ανατολικές περιοχές του νησιού κατά διαστήματα.

Σημειώνεται ακόμη ότι σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι.

Προστίθεται ότι η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 55 και 70 χιλιοστών ανά ώρα.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου υπενθυμίζει ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει πιθανότητα βροχής, οι φορείς και οι πολίτες που έχουν φρεάτια απορροής υπό τον έλεγχό τους, θα πρέπει να τα ελέγχουν και να τα καθαρίζουν, για αποφυγή συσσώρευσης νερού.

«Το κοινό καλείται να παρακολουθεί τα δελτία καιρού και τις προειδοποιήσεις που εκδίδει το Τμήμα Μετεωρολογίας, για ενημέρωσή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ οι χιονοπτώσεις ενδέχεται παροδικά να είναι πυκνές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

ΚΥΠΕ