Πολιτισμός

Πρώτη πρωτοχρονιάτικη γιορτή οικολογικού παιδικού βιβλίου και παραμυθιού

«Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών»-Πρωτοχρονιάτικη γιορτή

Η πρώτη πρωτοχρονιάτικη γιορτή οικολογικού παιδικού βιβλίου και παραμυθιού στην Κύπρο είναι γεγονός.

Υπουργοί και άλλα πολιτικά πρόσωπα σε ρόλο παιδαγωγού και αναγνώστη παιδικών παραμυθιών, θα ταξιδέψουν τα μικρά παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας των συγγραφέων.

Συγκεκριμένα το Κίνημα «Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών», πραγματοποιεί την πρώτη γιορτή του είδους της για τα μικρά παιδιά, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 η ώρα 10.30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Στροβόλου, στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34.

Η ιδέα που γεννήθηκε πριν λίγα χρόνια αλλά -λόγω κορωνοιού- περίμενε τη σειρά της για να γίνει πραγματικότητα, αποφασίστηκε για όπως γίνει πραγματικότητα φέτος από την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται ώστε Υπουργοί, ο Δήμαρχος Στροβόλου, ηθοποιοί, συγγραφείς, καλλιτεχνικές και Πολιτικές προσωπικότητες, να διαβάζουν οικολογικά παραμύθια στα παιδάκια.

Το παρών του θα δηλώσει και ο Πράσινος Άγιος Βασίλης που θα μοιράζει (μόνο) στα παιδιά μικρά δωράκια.

Επίσης θα υπάρχει πλούσιο εορταστικό πρωινό με μουσική και τραγούδια, κεραστικά, face painting και άλλες δραστηριότητες για παιδιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο χώρο θα διεξάγεται έκθεση και αγορά παιδικού και νεανικού παιδικού βιβλίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και το Ιατρικό Κέντρο '"Δικταίον" και στηρίζει ο Δήμος Στροβόλου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Άννα-Μαρία Ευτυχίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22518787.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!