Τουρισμός

Ενώνουν δυνάμεις Υφυπουργείο Τουρισμού - Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Τουρισμού

Με στόχο τη διοργάνωση στην Κύπρο για πρώτη φορά από το 1984 της γενικής συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET International) το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού ενώνουν δυνάμεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, υποδέχθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού, μέλους του World Federation of Travel Journalists and Writers (FIJET).

Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ενημέρωσε τον κ. Κουμή για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου και τις σχέσεις του με διεθνείς φορείς τουρισμού.

Προστίθεται ότι μετά από ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκε όπως το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού ενώσουν δυνάμεις με σκοπό τη διοργάνωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της FIJET International για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από πολλά χρόνια.

Αναφέρεται ότι η μία και μοναδική φορά που διεξήχθη στην Κύπρο η υπό αναφορά Γενική Συνέλευση ήταν το 1984. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού είναι μέλος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού που διασυνδέεται τόσο με την UNESCO όσο και με διάφορους διεθνείς οργανισμούς στον τομέα του Τουρισμού, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και άλλοι.

ΚΥΠΕ