Κυπριακό

Ηθοποιός Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ: Πρωταγωνιστής στον σφετερισμό περιουσιών στα κατεχόμενα (Βίντεο)

Είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, ειδικά στις παραλιακές περιοχές.

Ενώ λοιπόν οι κυπριακές αρχές εργάζονται για ευελπιστούν σε έκδοση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου από την Ιταλία στην Κύπρο, ο σφετερισμός στα κατεχόμενα συνεχίζεται με ανελέητους ρυθμούς.

Το Σίγμα αποκαλύπτει απόψε την περίπτωση του Αγίου Αμβροσίου, όπου τουρκοκυπριακή εταιρεία έχει σφετεριστεί τεράστιες εκτάσεις ελληνοκυπριακής γης, με τον κοινοτάρχη του Αγίου Αμβροσίου στον οποίο δείξαμε τις εικόνες να ανακαλύπτει πως είναι χτισμένο πλέον και δικό του χωράφι.

Η περίπτωση που φέρνει στο φως απόψε το Σίγμα, αφορά στην περιοχή του Αγίου Αμβροσίου, όπου χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, κατασκευαστικές εταιρείες στα κατεχόμενα, πάντοτε με τις ευλογίες των κατοχικών αρχών, κλέβουν, χτίζουν και πουλούν σπίτια και διαμερίσματα ανενόχλητοι.

Η εταιρεία στην οποία αναφερόμαστε συγκεκριμένα ονομάζεται Καγίμ Γκρουπ, τα δε πλάνα που βλέπουν τώρα στις οθόνες τους οι τηλεθεατές μας είναι σε περιοχή τρία χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Αμβροσίου, πολύ κοντά στην Κερύνεια.

Οι πιο παλιοί θα θυμηθούν τώρα τις ονομασίες Βασίλειο, Άγιος Δημητριανός και Σπίτι.

Είναι συγκλονιστικό το ότι δείξαμε την περιοχή και τα πλάνα στον κοινοτάρχη Αγίου Αμβροσίου, Σάββα Ξιουρή, για να επιβεβαιώσουμε τόσο τον σφετερισμό και ότι πρόκειται για ελληνική γη, αλλά βεβαίως και να πάρουμε και την αντίδραση του.

Είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό το ότι, όπως θα ακούσετε σε λίγο, στα πλάνα που του δείξαμε είδε και χωράφι που ανήκει στην οικογένεια του, το οποίο πλέον έχει χτιστεί από τους σφετεριστές. Μίλησε επίσης για βιασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχουμε εξελίξεις και σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών που αποκάλυψε το Σίγμα λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Αμβρόσιο, στην Ακανθού, με ρόλο προωθητή πωλήσεων ελληνοκυπριακών περιουσιών να αναλαμβάνει, προφανώς με αδρή αμοιβή και ο διάσημος ηθοποιός πολεμικών τεχνών, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Η εταιρεία αυτή έχει συνολικά 9 μεγάλα παράνομα έργα, όλα στη θάλασσα ανατολικά της Κερύνειας, με εξωτικές ονομασίες, το ένα μάλιστα έχει και την ονομασία Μύκονος.

Το τελευταίο κατασκευαστικό έργο, το οποίο προωθούν τώρα οι σφετεριστές έχει την ονομασία Πουκέτ, όπως της Ταϊλάνδης.

Ο ιδιοκτήτης ονομάζεται Μουσταφά Τεζέλ.

Ο αδερφός του Μουσταφά Τεζέλ, λοιπόν, βρήκε τον ηθοποιό Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και προωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τον ηθοποιό, στο οποίο λέει ότι θα έρθει στην Κύπρο για να βοηθήσει στην προώθηση των πωλήσεων.

Ο κύριος Βαν Νταμ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι πρόκειται για παράνομες αγοραπωλησίες, καθώς πριν από 13 χρόνια, το 2010 είχε αποδεχθεί να έρθει για αγώνα με τον πυγμάχο Μάικ Τάισον, πληρωμένος από άλλο Τούρκο σφετεριστή στα κατεχόμενα, όμως το γεγονός αναβλήθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες του ελληνικού και κυπριακού λόμπι, που τελικά ματαίωσαν τη συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ στο ίδιο ξενοδοχείο.

Παρακολουθείστε τα βίντεο: