Αναλύσεις

Άρχισαν οι τριγμοί στην Κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Υφυπουργού Έρευνας (Βίντεο)

Βεβαίως είναι βαθύτερα τα αίτια της παραίτησης, αλλά προσπαθεί να γίνει συγκάλυψη γιατί έχει προβλήματα ο Πρόεδρος με τον ανασχηματισμό

Σπίθα, που βρήκε καύσιμη ύλη και πυροδότησε φωτιές στους κόλπους του κυβερνητικού σχήματος, φαίνεται να ήταν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, περί ανασχηματισμού πριν το 18μηνο και οι διαρροές περί καρατόμησης του μισού Υπουργικού Συμβουλίου.

Παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης του Νίκου Χριστοδουλίδη, η θηλιά που έβαλε στο λαιμό του μισού υπουργικού φαίνεται να οδήγησε στην παραίτηση του Υφυπουργού Καινοτομίας, ο οποίος επικαλείται ωστόσο προσωπικούς λόγους. Υπηρεσιακός υφυπουργός, αναλαμβάνει ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Την ίδια ώρα, ο ανασχηματισμός πρωταγωνιστεί στις δηλώσεις των Υπουργών, που έχουν φωτογραφιθεί ότι παίρνουν τον δρόμο της εξόδου, συνεπεία των διαρροών.

Και δεν είναι και ο μόνος, καθώς όπως αποκάλυψε χθες το ΣΙΓΜΑ, υπάρχει κι άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αισθάνεται θιγμένο, από τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος από το Προεδρικό.

Όπως διαφαίνεται πάντως, οι χθεσινές προσπάθειες του Προέδρου, που έγιναν μάλιστα στη παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, να κατευνάσουν τον εκνευρισμό εντός του Υπουργικού, για τις διαρροές αλλά και τις δηλώσεις για τις επικείμενες καρατομήσεις,  δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Επίσης, η Υπουργός Υγείας, η οποία φιγουράρει στη λίστα με τα ονομάτα που φημολογείται ότι θα ανασχηματιστούν έτσι. «Εμείς, σαν ομάδα, στο Υπουργείο, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Έχουμε δημιουργήσει και στήνουμε υποδομές στον τομέα της υγείας που θα είναι σημαντικές για τη βελτίωση του ΓεΣΥ μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες», είπε.