Παιδεία

Προορίζουν κάμερες σε 50 σχολεία υψηλής επικινδυνότητας (Βίντεο)

Τέλος στο φαινόμενο των βανδαλισμών στα σχολεία, προσπαθεί να βάλει η Υπουργός Παιδείας, με την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών τις απογευματινές ώρες. Το Υπουργείο έχει ήδη καταρτίσει λίστα με 50 σχολεία υψηλής επικινδυνότητας και αναμένει τη σύμφωνη γνώμη της Επιτρόπου Προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα αποτρόπαια περιστατικά βίας και βανδαλισμών στα σχολεία, επέβαλαν την απόφαση για  εγκατάσταση καμερών σε 50 σχολεία υψηλής επικινδυνότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας θα απαντήσει στην Επίτροπο προστασίας προσωπικών Δεδομένων τόσο για το ποιος θα  έχει πρόσβαση στο σύστημα αλλά και το χρονικό διάστημα που θα κρατείται το υλικό, ώστε να πάρει το πράσινο φως και να θέσει τις κάμερες σε λειτουργία.

Λευκωσία και Λεμεσός οι πόλεις με τα περισσότερα περιστατικά βανδαλισμών. Στη Λεμεσό έχουν ήδη τοποθετηθεί κάμερες σε τρία σχολεία.

Εάν το υπουργείο Παιδείας λάβει το πράσινο φως, οι κάμερες θα λειτουργούν καθημερινά τα απογεύματα όταν δεν θα διεξάγονται σχολικές δραστηριότητες, επιπλέον θα πραγματοποιούνται και περιπολίες απο την Αστυνομία.