Τοπικά

Πυροβόλησαν τον γάτο της στον Στρόβολο και δεν έβρισκε την Αστυνομία Ζώων για να καταγγείλει

Πυροβολισμός γάτου σε κατοικημένη περιοχή στο Στρόβολο και ένας αστυνομικός για όλη τη Λευκωσία

Ανοικτή επιστολή – καταγγελία για την υποστελέχωση του Κλιμακίου της Αστυνομίας των Ζώων στην επαρχία Λευκωσίας υπέβαλε η κάτοικος Στροβόλου, Στέλλα Μοβίδου έπειτα από πυροβολισμό του γάτου της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στις 14 Δεκεμβρίου, η κ. Μοβίδου εντόπισε στην αυλή της τραυματισμένο το κατοικίδιό της από αεροβόλο όπλο. Η διάγνωση της κατάστασης του γάτου κρίθηκε σοβαρή από την κτηνίατρο που τον εξέτασε.

Ωστόσο, η προσπάθειά της για να προβεί σε καταγγελία κατέστη εφιαλτική. Η κ. Μοβίδου, αφού επισκέφθηκε αστυνομικούς σταθμούς διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι υπάλληλοι από την Αστυνομία των Ζώων. Εντόπισε, μετά από πολλή προσπάθεια, μόνο μια αστυνομικό στον σταθμό Λυκαβηττού, όπου και υπέβαλε την καταγγελία της.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή - καταγγελία:

Στις 14/12/2023 στις 7.00 το πρωί βρήκα τον γάτο μου Ματής στην αυλή μου να κλαίει σαν να πονούσε και είχε σιελόρροια. Ο γάτος Ματής είναι δύο χρονών καθόλα υγιής και έχει χρώμα άσπρο με γκρίζο. Στις 9.00 το πρωί τον πήρα στην κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Βασιλείου στο Στρόβολο. Τον Ματής τον εξέτασε η κτηνίατρος Μαριάννα Γεωργίου η οποία διαπίστωσε ότι ο γάτος μου έφερε διαμπερές τραύμα στο λαιμό στην αριστερή πλευρά και είχε δύσπνοια προχωρήσαμε σε ακτινογραφία και φάνηκε ότι ο Ματής έφερε σφαίρα από αεροβόλο όπλο. Σχετική έκθεση της κτηνιάτρου Μαριάννας Γεωργίου έχει παραδοθεί στην αστυνομία μαζί με το σφαιρίδιο που αφαίρεσε ως τεκμήριο στις 18/12 2023. Ο Ματής νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στην κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Βασιλείου στο Στρόβολο υπό την επίβλεψη της κτηνιάτρου Μαριάννας Γεωργίου.

Έκανα καταγγελία στην αστυνομία των ζώων στις 15/12/2023 στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβηττού. Ο μοναδικός σταθμός σε όλη την Λευκωσία πού φιλοξενεί την μοναδική αστυνομικό για όλη την Λευκωσία. Ώσπου να ανακαλύψω που στεγάζεται η αστυνομία των ζώων, πήγα στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Στρόβολο με έστειλαν στον αστυνομικό σταθμό Στροβόλου και από εκεί στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβηττού. Μετά μεγάλης μου λύπης διαπίστωσα πως μόνο ένας αστυνομικός είναι για όλη την Λευκωσία. Πριν 15 μέρες περίπου στην κρατική τηλεόραση (ΡΙΚ1) στο πρόγραμμα «Κώδικας Σιωπής» ο επικεφαλής του κλιμακίου Αστυνομίας Ζώων, κος Βύρωνας Βύρωνος δεν μας ανέφερε ότι η αστυνομία των Ζώων για όλη την Λευκωσία είναι μόνο ένας(!) αστυνομικός επίσης ανέφερε πως έχουν και υπηρεσιακό τηλέφωνο κάτι που δεν υπάρχει. Αλλά και να υπήρχε τι θα σου κάνει ένας αστυνομικός; Μήπως κ. Βύρωνα πρέπει να αγαπήσουμε παραπάνω τα ζώα; Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση όπλου σε κατοικημένη περιοχή είναι ποινικό αδίκημα. Πριν από 2 χρόνια στις 15/2/2021 πυροβόλησαν ακόμα μία γάτα στη γειτονιά μας. Έγινε καταγγελία και ακόμα περιμένει μία απάντηση.

Πότε νομίζετε θα εξιχνιαστεί ο πυροβολισμός του γάτου μου Ματής από τον σκατόψυχο που πυροβόλησε; Επίσης εξαφανίστηκε ακόμα ένας γάτος μου ο Άσπρής την ίδια μέρα. Τι θα γίνει τελικά θα αναλαμβάνουμε τα αδέσποτα θα τα περιθάλπουμε με πολύ αγάπη και θα βρίσκονται κάποιοι σκατόψυχοι να πυροβολούν ή να τα δηλητηριάζουν; Νομίζω πρέπει να σοβαρευτούμε και να αυξήσουμε την αστυνομία των ζώων!