Αναλύσεις

Δικάζεται 7 χρόνια η υπόθεση με μίζες για τα έργα του ΣΑΠΑ (Βίντεο)

Εδώ και επτά χρόνια εκδικάζεται, χωρίς αποτέλεσμα, η πειθαρχική υπόθεση με μίζες εκατομμυρίων για τα έργα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου

Από το 2016 μέχρι σήμερα το Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών ακόμα να ολοκληρώσει την πειθαρχική δίκη που βρίκεται ενώπιον του για το σκάνδαλο με τις μίζες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, που είχαν εμπλοκή εργοληπτικές εταιρείες και διευθυντικά στελέχη.

Απαντώντας σ' ερωτήσεις των μελώ της επιτροπής οικονομικών  πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Πρόεδρος απάντησε πως θα δημοσιευθεί πριν από τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι η 5η Φεβρουαρίου.

Οι εμπλεκόμενες εργοληπτικές εταιρείες όπως και οι μέτοχοι και οι διευθυντές τους, σύμφωνα με την εφημερίδα πολίτης αν και διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο με τις μίζες του ΣΑΠΑ, δεν διώχθηκαν ποινικά, διότι, κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας σε ποινικό δικαστήριο εναντίον των εμπλεκόμενων αξιωματούχων του Δήμου Πάφου και του ΣΑΠΑ τους οποίους κατονόμασαν ότι έδιναν μίζες.

Εντύπωση προκαλεί την ίδια ότι οι ίδιοι που ερευνούνται συνεχίζουν να κερδίζουν συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος, παρόλο που παραδέχθηκαν σε καταθέσεις τους στην Αστυνομία και το κατέθεσαν, μάλιστα, ενόρκως σε ποινικό δικαστήριο ότι, πλήρωναν μίζες για τα έργα του ΣΑΠΑ.

Αυτοί που λάμβαναν τις μίζες εξέτισαν την ποινή τους και αποφυλακίστηκαν, ενώ αυτοί που τις μοίραζαν δεν λογοδότησαν ποτέ.