Κόμματα

Καρογιάν για ανασχηματισμό: Σήμερα ενημερώθηκα-Δεν υπήρξε διαβούλευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Αρχικά ανέφερε ότι ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα στο κυπριακό από τον Πρόεδρο, ο οποίος έκανε ενδελεχή ανάλυση.

Όπως ανέφερε, οι αρχηγοί κομμάτων είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις σκέψεις του για το σκηνικό μετά τον διορισμό της Κουεγιάρ. Πρόσθεσε ότι, είναι θετική εξέλιξη δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου, χρειάζεται να ληφθούν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Ελλάδα και την ΕΕ.

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είναι ανηφορικός ο δρόμος, χρειάζεται συνέπεια και σωστή ανάλυση των δεδομένων και διασύνδεση κυπριακού με επιδιώξεις ισχυρών παιχτών τους διεθνούς σκηνικού».

Η ΔΗΠΑ θα παραδώσει στον Πρόεδρο και έγγραφο την γεωπολιτική διάσταση για το που βρίσκεται το Κυπριακό, η μεγάλη κόντρα στις υπερδυνάμεις, τι γίνεται στην περιοχή και τι πρέπει να κάνει η πλευρά μας στο Κυπριακό.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι σήμερα το πρωί ενημερώθηκε και ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τον Πρόεδρο. «Ενημερωθήκαμε πριν 3 βδομάδες ότι ο πρόεδρος σκεφτόταν να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

«Ο εκάστοτε πρόεδρος έχει τον δικό του τρόπο. Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο είναι δικαίωμα του. Θέλω να ευχηθώ επιτυχία στους νέους Υπουργούς, είναι δύσκολη η συγκυρία. Ευχή μας είναι να πετύχουν στο καθήκον τους», τόνισε.