Έγκλημα

Μητέρα Θανάση για Σταυριανό: «Ένα από τα πολλά παιχνίδια που παίχτηκαν» (vid)

Τον αποκλεισμό του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, ως μάρτυρα, στη θανατική ανάκριση για τα αίτια θανάτου του 26χρονου Θανάση Νικολάου, αποφάσισε ο θανατικός ανακριτής, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα για κατάθεση της νέας ιατροδικαστικής έκθεσης του.

Η Ανδριάνα Νικολάου μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι «ένα πράγμα θα πω. Αυτή η υπόθεση ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή στη σκηνή και δεν έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια και να κάνω τόσους υπεράνθρωπους αγώνες για να φτάσω μέχρι εδώ. Έπρεπε να ντρέπονται και να μην τολμούν ακόμα με τα διάφορα επιχειρήματα τους να συνεχίζουν να συγκαλύπτουν το οφθαλμοφανές έγκλημα».

Σε σχέση με τον Σταυριανό, σημείωσε ότι «ήταν ένα από τα πολλά παιχνίδια που παίχτηκαν από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας όλα αυτά τα χρόνια, διότι εγώ τα έζησα όλα και τα βλέπω ξεκάθαρα. Εννοώ από τους υπαλλήλους του Γενικού Εισαγγελέα, όλα από εκεί ξεκινούν και βγαίνουν οι αποφάσεις και δίνουν τις εντολές και τις οδηγίες σε άλλους για παρακάτω. Δεν ξέρω εάν είναι υπόψη του Γενικού Εισαγγελέα όλα αυτά που επιχειρεί και αναφέρει στο δικαστήριο η αποσταλμένη τους. Πάντως, εάν βλέπατε με τι πείσμα και απαίτηση προσπαθούσε να στηρίξει την παρουσία του Σταυριανού στο δικαστήριο θα καταλαβαίνατε αμέσως τις πονηρές προθέσεις τους.

Συνέχισε αναφέροντας, «αρχικά, τον παρουσίασε ως ενδιαφερόμενο μέρος, μετά από του πουθενά μια έκθεση του Μαρνερίδη και απαιτούσε να έρθει να μας τα πει κιόλας. Μετά από την ένσταση μας για την εξαίρεση του Σταυριανού και μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ δήλωνε άρρωστος, μελέτησε όσα έγιναν για 18 χρόνια και ετοίμασε έκθεση 49 σελίδων με σκοπό να υιοθετήσει και να δικαιολογήσει εκτενώς τα εσκεμμένα λάθη, τις παραλείψεις και τα ψέματα, ενώ την πρώτη του έκθεση τριών σελίδων έκανε εννέα μήνες να την εκδώσει με τη δικαιολογία ότι περίμενε το πόρισμα της Αστυνομίας».

Για την εξαίρεσή του επεσήμανε ότι «το δικαστήριο βασίστηκε στις αναφορές των δικηγόρων μας Λυτούς Καριόλου και Αθηνάς Δήμα, οι οποίες αναφέρθηκαν στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν εξαιτίας του (Σταυριανού) και ήταν ο πρώτος υπαίτιος της μαζικής συγκάλυψης και όλου αυτού του αγώνα αλλά και της καταδίκης της Κύπρου. Το δικαστήριο ανέφερε ότι αποκλείω ως μάρτυρα τον Σταυριανό στη διαδικασία για τους λόγους που εξήγησα πιο πάνω και αφορούν την υποχρέωση του δικαστηρίου για συμμόρφωση με την απόφαση του ΕΔΑΔ».

Πρόσθεσε ότι «οι δικηγόροι μου αντέδρασαν για τον Σταυριανό όταν θα εμφανιζόταν ως ενδιαφερόμενο μέρος. Είναι τίποτε αδερφός μου; Μα ποιους προσπαθούν να ξεγελάσουν; Για όνομα του Θεού. Τώρα ο κόσμος έχει καταλάβει και έχουν καταδικαστεί από την κοινή γνώμη».

Ερωτηθείσα τι αναμένει από την τρίτη θανατική ανάκριση, απάντησε «είναι ξεκάθαρο ότι έγινε η εκταφή και μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης των οστών είχε παγοποιηθεί η θανατική ανάκριση για να βάλουν ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, ώστε να φτάσουν στους δράστες. Μετά τα αποτελέσματα, ο Γενικός Εισαγγελέας αντί να μείνει στο πόρισμα Αλεξόπουλου και Μάτσα, έβαλε την αστυνομία να ερευνήσει την αστυνομία. Τα ψεύδη και τις διαστρεβλώσεις που έγραψαν εάν τις δείτε θα φρίξετε. Ο στόχος τους είναι να περνάει ο καιρός να μας ταλαιπωρούν, να μεγαλώνουμε σε ηλικίας, νομίζοντας ότι θα βαρεθούμε και θα σταματήσουμε. Εγώ είπα να συνεχίσει η θανατική ανάκριση, να βγει πόρισμα για την αιτία θανάτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαμε από την εκταφή. Κάποιοι δεν ήθελαν να ανοίξει η υπόθεση, να μείνει παγοποιημένη και να πάμε σε κατηγορητήρια. Ήθελα να έχω κάτι στα χέρια μου. Είναι 18 χρόνια, ήμουνα νέα και γέρασα».

Δείτε το βίντεο: