Αναλύσεις

Όμηρος των συνεργατών του και των λαθών του ο Πρόεδρος (Βίντεο)

Ανασχηματισμός εν όψει Δημαρχιακών και Ευρωεκλογών

Ο θρυλούμενος ανασχηματισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνεται στις προεκλογικές του υποσχέσεις, ούτε στις πρόσφατες με τις οποίες ισχυρίζονταν ότι οι υπουργοί που θα διόριζε θα ήταν κατά πολύ καλύτεροι από τον ίδιο.

Αν εξετάσει κάποιος τα βιογραφικά τους, πλην του κ. Χαρτσιώτη, οι υπόλοιποι είτε δεν θεωρούνται σχετικοί με το αντικείμενο είτε δεν είναι κατά γενική ομολογία οι καλύτεροι στον τομέα τους, μάλλον πρόκειται περί κομματικά στελέχη.

Πληροφορείς αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός είχε ως στόχο αφενός ένα λίφτινγκ της Κυβέρνησης κα αφετέρου να βοηθήσει το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ να ανακάμψουν ενόψει Δημαρχιακών και Ευροεκλογών διότι όπως οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν τα ποσοστά τους είναι χαμηλά.

Η συμμετοχή τους στην Κυβέρνηση με τις γνωστές μεθόδους όπως γνωρίζουμε μπορεί να τους δώσει ώθηση το επόμενο διάστημα για ανάκαμψη.

Σίγουρο είναι ότι η ευθύνη είναι πλέον ακόμα πιο βαριά στους ώμους του Προέδρου για τις εκλογές του και η οποιαδήποτε νέα αποτυχία τον βρίσκει χωρίς ισχυρό άλλοθι.