Ο Μάντης που τη Σκάλα και ο «Άρχων»!

Μπορεί να μην έχω τη φήμη του Κάλχαντα ή το προφητικό χάρισμα του Νοστράδαμου. Σαν βέρος Σκαλιώτης, όμως, αλλοτρίοις πτεροίς αγάλλομαι. Τιμή μου και καμάρι μου που μπορώ και καυχιέμαι πως είμαι... «Μάντης» !

Τι κι αν δεν γεννήθηκα στον μαντομαχαλά του Αϊ-Γιάννη. Τι κι αν οι γονείς μου δεν γάνωναν ταψιά, καζάνια, κατσαρόλες και μπακίρια! Από τη στιγμή που γεννήθηκα στη Σκάλα... πάει, τελείωσε. Είμαι Μάντης!

Και επειδή κάθε τέλος του χρόνου είθισται όλοι οι γκλαμουράτοι μαντευτάδες του πλανήτη να παρουσιάζουν τις προφητείες τους, έτσι κι εγώ σήμερα θα καταθέσω τη δική μου μαντεία. Προαναγγέλλοντας ένα κοσμογονικό γεγονός, το οποίο τω όντι θα σας αφήσει... σύξυλους!

Κάθεστε καλά;

UFO θα φέρει στη Γη έναν εξωγήινο, ο οποίος με τη δύναμη του μυαλού́ του θα ανατρέψει τον Αμερικανό́ πλανητάρχη, τον Πούτιν, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (习近平), τον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπόλοιπους αρχηγέτες της Γης, και χωρίς να χυθεί ούτε μία σταγόνα αίμα, θα πάρει στα χέρια του τον πλήρη έλεγχο του πλανήτη!

Ο extraterrestrial πλανητάρχης θα παρουσιαστεί στο CNN και θα ανακοινώσει πως είναι ο... «Παντοκράτορας»...

Ο Πλάστης που δημιούργησε το ανθρώπινο είδος!

Προφανώς βλέποντας το μαύρο μας το χάλι, ο «θεός» αποφάσισε να επιστρέψει και πάλι στη Γη για να «καινουργίσει» τη δημιουργία του. Δίνοντας τέλος στους πολέμους, τη φτώχια, την πείνα, την προσφυγιά́ κι εξαρθρώνοντας το οργανωμένο έγκλημα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και τις υπόλοιπες γάγγραινες που μαστίζουν την ανθρωπότητα.

Στην εξαγγελία του ειδική μνεία θα κάνει και στο κυπριακό ζήτημα.

Θα υποσχεθεί πως θα διώξει τον τουρκικό στρατό και τους ξενόφερτους κουβαλητούς της μαντίλας. Οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν «έσσω τους» και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζήσουν ειρηνικά σε μια ελεύθερη κι επανενωμένη Κύπρο!

Κι αφού διώξει τους Τουρκομάνους κουρσάρους, στη συνέχεια ο «ET» θα καθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία από την μπόχα και τη δυσοσμία των κυπριακών Γουοτεργκέιτ. Τη διαφθορά, τον εκτραχηλισμό των ηθών, την κόπρο της διαπλοκής και το ντεκαντάνς της πολιτικής σκατίλας. Κυρίως, όμως, θα τιμωρήσει τους «κλέφτες που φοράνε κοστούμια Αρμάνι». Οι οποίοι, προστατευόμενοι από την ασυλία της λαμογιάς, συνεχίζουν να μας κάνουν τους καμπόσους!

Αναφέρομαι στους αιματορούφηδες τραπεζίτες, στους γδάρτες της Αλταμίρα, στους κομπογιαννίτες του χρηματιστηρίου, στους σφετεριστές των υπεραγορών - ονόματα δεν λέω - στους ταχυδακτυλουργούς της συνεργατικής τράπεζας, στους παπατζήδες των κόκκινων διαβατηρίων... και βάλε!

Και εκεί που ο «θεός» πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, ο Αμερικάνος πλανητάρχης θα καλέσει στο Oval Office όλους τους αρχηγέτες που έβγαλε νοκ άουτ ο εξωγήινος. Μαζί θα καταστρώσουν ένα σατανικό σχέδιο, που στόχο έχει... τη δολοφονία του «θεού»!

Θα τα καταφέρουν οι νάρκισσοι αρχηγέτες του πλανήτη να φάνε λάχανο τον «Παντοκράτορα;»

Την «προφητεία» μου αυτή θα την ανακοινώσω στο τέλος του χρόνου! Θεού θέλοντος βέβαια! Απλώς σας ενημερώνω πως την ιδέα του εξωγήινου πλανητάρχη την έχω «κλέψει» από το μιούζικαλ «The Archon». Ιστορία, βιβλίο και στίχους τα έχει γράψει ο δικός σας. Τη μουσική ο Δώρος Γεωργιάδης. Το έργο ανέβηκε στο Civic Theatre του Johannesburg, το 1979!

Αυτά για την ιστορία...

Αν η προφητεία μου πραγματοποιηθεί... έχει καλώς. Θα γίνω διάσημος! Ποιος τη χάρη μου. Ίσως ο Δήμαρχος της Σκάλας, Ανδρέας Βύρας, μου δώσει το χρυσό κλειδί του μαντομαχαλά. Αν όχι, η ιστορία θα γράψει πως... «ο Σταύρος Σιδεράς είναι ο πιο αποτυχημένος Μάντης όλων των εποχών»!

«Όνος κιθαρίζειν πειρώμενος...»

Μπορεί μ’ αυτά που γράφω να γελούν κι οι κότες μαζί μου. Δυστυχώς, όμως, όπως έχουν τα πράγματα...

Μονάχα ένας εξωγήινος μπορεί να μας σώσει!