Βλαντιμίρ Πούτιν: Πολιτικός με διεθνή στόφα ηγέτη

Μπορεί πολλοί να τον μισούν θανάσιμα, άλλοι να τον απεχθάνονται ή να τον θαυμάζουν και άλλοι τόσοι να τον ευλογούν.
Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως ο Ρώσος ηγέτης κατόρθωσε να ανυψώσει το γόητρο της Ρωσίας επαναφέροντάς την σε ισότιμη υπερδύναμη με τις ΗΠΑ. Το κυριότερο, όμως, πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια και την υπόληψη του ρωσικού λαού εκεί που οι Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν τον είχαν καταντήσει κουρελή και ζητιάνο. Τις σκοτεινές εποχές των Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν χιλιάδες Ρώσοι πολίτες πήραν των οματιών τους και έφυγαν από τη χώρα. Κατήντησαν οι λευκοί σκλάβοι της Ευρώπης, ενώ τα τρωκτικά της Δύσης λιμαίνονταν τον αμύθητο πλούτο της χώρας. Πολυεθνικές, μονοπώλια, τυχοδιώκτες, διεθνείς απατεώνες και ντόπια λαμόγια χίμηξαν πάνω στη σπαρασσόμενη Ρωσία και εκμεταλλεύονταν τον τεράστιο φυσικό της πλούτο και ο λαός ζούσε στην ανέχεια.
Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν ηγέτες με διεθνή ακτινοβολία που να συγκεντρώνουν δέος και σεβασμό και πέραν των συνόρων των χωρών τους
Ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγορείται για τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, αλλά οι κατήγοροί του αποφεύγουν να αναφερθούν στα αίτια και τους υπαίτιους που εξανάγκασαν τη Ρωσία να επέμβει σε μια χώρα όπου ζει μια μεγάλη μερίδα Ρώσων, οι οποίοι είχαν υποστεί τα πάνδεινα λίγο πριν και μετά το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014. Σε αρκετές μεγαλουπόλεις της Ουκρανίας υπερτερούν σε πληθυσμό Ρώσοι με ουκρανική υπηκοότητα.
Λίγο πριν το 2014, νεοναζί του περιβόητου Αζόφ έκαψαν ζωντανούς ρωσόφωνους στο συνδικαλιστικό κέντρο της Οδησσού. Οι εν ψυχρώ βάρβαρες δολοφονίες εκατοντάδων απλών πολιτών και παιδιών όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά οι εγκληματίες επιβραβεύτηκαν και αρκετοί προήχθησαν σε κυβερνητικές και στρατιωτικές θέσεις.
Ευρώπη και ΗΠΑ υστερούν από ηγέτες
Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, δεν υπάρχουν ηγέτες με διεθνή ακτινοβολία που να συγκεντρώνουν δέος και σεβασμό και πέραν των συνόρων των χωρών τους.
Δεν υπάρχουν ηγέτες τύπου Σαρλ ντε Γκωλ, Βίλι Μπραντ, ή Φρανσουά Μιτεράν, οι οποίοι έθεταν πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των χωρών τους.
Σήμερα υπάρχουν μικροί ηγετίσκοι, οι οποίοι άγονται και φέρονται σύμφωνα με τις εντολές του εξ Αμερικής «θείου Σαμ».
Δεν είναι τυχαία που ο Βλ. Πούτιν αρνήθηκε πρόσφατα να απαντήσει στο τηλεφώνημα του Όλαφ Σολτς, όταν ο τελευταίος μια μέρα πριν ανακοίνωνε τις ποσότητες όπλων που θα στείλει στην Ουκρανία. Ακόμα και ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε τους χειρισμούς του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα κατά της Ρωσίας και παραδέχθηκε πως «υποτιμήσαμε θανάσιμα τον Πούτιν».
Τι είπε ένας πρώην ορκισμένος εχθρός του Πούτιν
Ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ορκισμένος εχθρός του Ρώσου Προέδρου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τόνισε πως «αν αύριο είχαμε εκλογές δεν θα κέρδιζε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν». Την παραπάνω δήλωση την έκανε δημόσια σε εκπομπή για να καταδείξει την αντιδημοφιλία στην οποία έχει περιέλθει ο Β. Ζελένσκι στο εσωτερικό της Ουκρανίας αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί πραγματικά στο εσωτερικό της χώρας.
Και συνέχισε λέγοντας: «Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, ούτε εγώ θα κέρδιζα, ούτε ο Ζελένσκι, ούτε ο Ζαλούζνι. Θα κέρδιζε ο Πούτιν».
Η ίδρυση των Brics και η αποδολαριοποίηση
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ δεν πέτυχαν στο ελάχιστο τους στόχους τους. Δεν γονάτισαν οικονομικά και αμυντικά, όπως ανέμεναν, τον ρωσικό λαό. Αντίθετα, λειτούργησαν ως μπούμερανγκ για τους λαούς των δυτικών χωρών που οδηγούνται στη φτώχια, με την ανεργία να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα. Η δυστυχία τους είναι ότι τώρα τον χειμώνα θα πρέπει να επιλέξουν ή να φάνε ή να κρυώσουν λόγω της απρόσιτης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων.
Η Ρωσία, με επικεφαλής τον Πούτιν, βλέποντας πως η συλλογική Δύση στοχεύει να την στραγγαλίσει οικονομικά όπως και άλλες χώρες με αναδυόμενες αγορές, πρωτοστάτησε τον Ιούνιο του 2009 στη δημιουργία της ομάδας των BRIC (μετέπειτα BRICS) με τη συμμετοχή Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και αργότερα της Νοτίου Αφρικής. Η πρώτη σύνοδος κορυφής έγινε στο Αικατερίνμπουργκ (Ρωσία), κατά την οποία εξέδωσαν δήλωση με την οποία ζητούσαν τη δημιουργία μιας «δίκαιης, δημοκρατικής και πολυπολικής παγκόσμιας τάξης». Το 2012, οι πέντε χώρες BRICS αντιπροσώπευαν έναν πληθυσμό σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων ανθρώπων, με συνδυασμένο ονομαστικό ΑΕΠ 13,7 τρις $, και ένα εκτιμώμενο σύνολο 4 τρις $ Σε συναλλαγματικά αποθεματικά. Το 2022 το συνολικό ονομαστικό ΑΕΠ ήταν περίπου 29 τρις $, ενώ ο πληθυσμός ανερχόταν σε τρεισήμισι δισεκατομμύρια.
Παράλληλα, οι χώρες αυτές καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ και ο συνολικός τους πληθυσμός ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού της Γης.
Κατά την επικείμενη σύνοδο των BRICS στο Καζάν αναμένεται να ανακοινωθεί το ενιαίο νόμισμα (το οποίο θα βασίζεται στο 40% σε χρυσό) καθώς και αιτήσεις άλλων χωρών για ένταξη στην ομάδα. Σήμερα ο αριθμός των μελών ή των χωρών που αιτήθηκαν για ένταξη είναι περίπου 40. Παράλληλα και άλλες χώρες μελετούν το ενδεχόμενο ένταξής τους για ν’ απαλλαγούν από το αποικιακού τύπου δολάριο και τον ασφυκτικό κλοιό του ΔΝΤ.
Η αποδολαριοποίηση ξεκίνησε.
Οι γκάφες και τα μεγάλα ψέματα
Η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, προτού αποχωρήσει από την Καγκελαρία, ομολόγησε κυνικά και απροκάλυπτα πως οι συμφωνίες του Μινσκ έγιναν προκειμένου οι δυτικές χώρες να έχουν τον χρόνο να εξοπλίσουν την Ουκρανία κατά της Ρωσίας.
Η Μέρκελ, η οποία μόνο το μικρό της δακτυλάκι να σήκωνε, υπέκυπταν όλοι οι ηγέτες των χωρών μελών της Ε.Ε. Μπορεί μεν να αποκαλείτο «σιδηρά κυρία», αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να γεμίσει την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές. Ακόμα έπεισε την Τουρκία να συγκρατεί τις ροές εισπράττοντας εκατομμύρια μέχρι σήμερα για να τους στέλνει από την πίσω πόρτα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία. Δηλαδή πληρώνουμε και από πάνω την Τουρκία να μας πνίγει στους παράνομους μετανάστες.
Η Δυτική προπαγάνδα κατά της Ρωσίας έφτασε σε επίπεδα υστερίας. Πολεμήθηκαν άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού και επιφανείς επιστήμονες μόνο και μόνο επειδή ήταν Ρώσοι υπήκοοι. Οι διαδόσεις για έναν άρρωστο ή ετοιμοθάνατο Πούτιν ήταν στις πρώτες ειδήσεις των Δυτικών μέσων. Την ίδια ώρα έπεφτε σιγή ασυρμάτου όταν ο Μπάιντεν σκουντουφλούσε στις σκάλες του Force one ή έλεγε άλλ’ αντ’ άλλων σε δημόσιες εμφανίσεις του.
Η πολιτική της Μέρκελ και αργότερα του Όλαφ Σολτς, του Εμ. Μακρόν στη Γαλλία και του ανεκδιήγητου Πολωνού πρωθυπουργού Τουσκ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «η φωνή της Αμερικής», οδήγησαν στην άνοδο ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη με ρητορική ενός άκρατου λαϊκισμού.
Οι επιθέσεις της Κομισιόν και οι κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας και του Πρωθυπουργού της Βίκτωρ Όρμπαν δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι απαντήσεις του τελευταίου στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στις πολιτικές που εφαρμόζει η ελίτ των Βρυξελλών και στο ξεσκέπασμα των υποχθόνιων μεθοδεύσεών της κατά της Ρωσίας. Πρακτικές που οδηγούν σε σύγκρουση ΝΑΤΟ –Ρωσίας, εμπλέκοντας και χώρες μη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όπως η Κύπρος, η Μάλτα και άλλες.
Ούτε το ένα χιλιοστό βοήθειας στην Κύπρο
Η Κύπρος, μέλος της Ε.Ε. από το 2004, δεν έτυχε ούτε του ενός χιλιοστού της βοήθειας, της οποίας τυγχάνει η Ουκρανία ως μη μέλος της Ένωσης. Παρά το γεγονός ότι η Κύπρος υποκύπτει και εφαρμόζει όλα τα θέλω και μη των Βρυξελλών και των ΗΠΑ, δεν έχει μια δίκαιη αντιμετώπιση. Προφανώς επειδή ουδείς εκτιμά τους κόλακες και τους υποτακτικούς. Κανένας Κύπριος ηγέτης δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και να πει, φτάνει πια. Κανένας. Είναι τόσο ευλύγιστοι, που ωχριούν μπροστά τους οι μπαλαρίνες του Μπολσόι.
Προφανώς οι Κύπριοι πολίτες δεν γνωρίζουν ποια χρηματικά πόσα κατέβαλαν ή θα καταβάλουν ως φόρο αίματος στην Ουκρανία.
Η ΕΕ παρείχε οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία αξίας άνω των 88 δις ευρώ. Όμως, τον Σεπτέμβρη του 2024, εγκρίθηκε άλλο ένα τεράστιο ποσό περίπου 45 δις, το οποίο θα πληρώνεται από ένα ποσοστό του ΑΕΠ κάθε χώρας μέλους. Αυτό σίγουρα θα συνεπάγεται και μείωση επιδομάτων και πόρων για την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια.
Κατά τα άλλα φταίει μόνο η Ρωσία για το κακό το ριζικό μας.