Τι κοστίζει το ροτέισον και τι έδειξε η… Πάφος
Από τη μία ήττα ανά τρία παιχνίδια η Ομόνοια πέρασε στις διαδοχικές «σφαλιάρες».
Ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που το «τριφύλλι» έμεινε με άδεια χέρια σε συναπτές αναμετρήσεις και ήταν νομοτέλεια πως θα συνοδευόταν από αντιδράσεις.
Στο επίκεντρο της κριτικής, αυτονόητα, ο προπονητής. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας κατηγορείται για τη διαχείρισή του. «Δεν φρεσκάρει την ενδεκάδα», «δεν έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες» οι βασικές μομφές εναντίον του.
Στον παρατιθέμενο πίνακα αρκεί μια ματιά για να γίνει αντιληπτό ότι εξαιρουμένου του αγώνα με την Ανόρθωση, στον οποίο η γρήγορη αποβολή του Στεπίνσκι διατάραξε τις ισορροπίες, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν σε τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα ξεπέρασαν τις τρεις.
Οι αλλαγές στην 11άδα της Ομόνοιας
Με ΕΝΠ (0-1) 4
Με Άρη (0-2) 4
Με Βίκινγκουρ (4-0) 2
Με ΑΕΛ (3-1) 2
Με Ανόρθωση (0-1) 1
Με ΑΕΚ (1-0) 2
Με Σαλαμίνα (3-2) 3
Με Ζίρα (0-1) 5
Με Εθνικό (3-0) 6
Υπενθυμίζεται πως με τον Εθνικό (6 αλλαγές) το τελικό 3-0 χαρακτηρίστηκε δικαίως «μαγική εικόνα», ενώ με τη Νέα Σαλαμίνα (3 αλλαγές) το 3-2 ήλθε με ανατροπή στο τέλος.
Για μια ομάδα που ακόμη και στην τελευταία μέρα των μεταγραφών προχώρησε σε προσθήκη, μόνο παράλογο δεν είναι να επιχειρείται να βρεθεί ένας κορμός και μέσω αυτού να προκύψουν ομοιογένεια και αυτοματισμοί.
Με την περίοδο προετοιμασίας ν’ αποτελεί παρελθόν, αυτή η διαδικασία συντελείται πλέον υποχρεωτικά μέσα από τα παιχνίδια. Ο Νταμπράουσκας έχει να διαχειριστεί από τη μία τραυματισμούς, τιμωρίες, από την άλλη ανέτοιμους παίκτες (από πλευράς φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας) που πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ώστε να δείξουν την αξία τους και να καταστήσουν πιο ακίνδυνο το (πιο εκτεταμένο) ροτέισον.
Για όσους δυσπιστούν ή θεωρούν πως είναι κάτι εύκολο, μόνο μια υπενθύμιση: όταν η (πρωτοπόρος του πρωταθλήματος) Πάφος πέρασε από ακριβώς την ίδια διαδικασία εν μέσω ευρωπαϊκών προκριματικών μέτρησε πέντε ήττες σε επτά παιχνίδια…