Κόμματα

Κούσιος: Είπα στην Αννίτα να μην αναλάβει την ηγεσία του ΔΗΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Tον «εμφύλιο» που μαίνεται στον Δημοκρατικό Συναγερμό κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυριάκος Κούσιος φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προέτρεψε την Αννίτα Δημητρίου να μην αναλάβει της ηγεσία του ΔΗΣΥ μετά τις Προεδρικές εκλογές, γιατί όπως ανέφερε οι δεδομένες συνθήκες που επικρατούσαν τότε δεν βοηθούσαν για να διαδραματίσει τον ρόλο που ήθελε και θα έπρεπε.

«Η Αννίτα Δημητρίου αποτελούσε κεφάλαιο για τον ΔΗΣΥ που αν αναλάμβανε θα αντιμετώπιζε αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα και εν πολλοίς αδίκως. Η Αννίτα θα έπρεπε να έχει τη στήριξη όλων, την δική μου την έχει όπως και κάθε πρόεδρος του ΔΗΣΥ», τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι ηγετικά στελέχη όπως ο Γιαννάκης Κασουλίδης, μας κάλεσε σε ενότητα έτσι και ο ίδιος ως ιδρυτικό στέλεχος που εδραιώθηκε στον ΔΗΣΥ έχει υποχρέωση να καλέσει τους συναγερμικούς σε συσπείρωση και να σταθούν δίπλα στην ηγεσία.

Κληθείς να απαντήσει ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου Αναστασιάδη απάντησε ότι είναι ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ, διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δέκα χρόνια, στέκεται δίπλα στην ηγεσία και συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο να έχει μία ανοδική και σωστή πορεία ο ΔΗΣΥ.

«Αν κάποιοι διαφωνούν με κάποια θέματα πάντοτε θα τα αντιμετωπίζουμε. Η σημασία είναι να τα αντιμετωπίζουμε μέσα από διάλογο και κατανόηση εσωτερικά, να βρούμε τις λύσεις για να προχωρήσουμε. Το κόμμα θα δοκιμαστεί στις Ευρωεκλογές», σημείωσε.

Όσον αφορά την απουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου από την συνεδρία του πολιτικού γραφείου, απάντησε ότι είχε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα απέστειλε και επιστολή στην πρόεδρο του κόμματος.