Κόμματα

Μπαίνει στον χορό του εμφυλίου ο Δίπλαρος - Στηρίζει ανοιχτά την Αννίτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπέρ της Προέδρου του ΔΗΣΥ τάχθηκε σε νέα του τοποθέτηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις της Αννίτας Δημητρίου, η οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «κάποιους» που προσπαθούν να ανάψουν φωτιές και προέταξε την ενότητα έναντι προσωπικών παθών.

Εισαγωγικά, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι η ηγεσία και το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ συμφωνούν με την κ. Δημητρίου. Η Πρόεδρος, είπε, περιέγραψε την πραγματικότητα και τα γεγονότα όπως έχουν εκτυλιχθεί. «Η Πρόεδρος μίλησε με ειλικρίνεια και από την καρδιά της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι πριν από μερικούς μήνες, η νέα Πρόεδρος κλήθηκε να είναι αυτή που θα επούλωνε τις πληγές μετά από μία οδυνηρή ήττα, «μία εκλογική μάχη που δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και χάσαμε», επισημαίνοντας ότι το κόμμα γυρίζει σελίδα. Κάλεσε, την ίδια ώρα, σε συστράτευση.

«Γυρίζουμε σελίδα, καλούμε σε συστράτευση […] Δεν περισσεύει κανείς από αυτή την προσπάθεια», είπε.

Απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση οι Συναγερμικοί ν’ αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν και η προσοχή να στραφεί στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Απαξιώ» η απάντηση στον Πέτρο Δημητρίου

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του τέως Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω, Πέτρου Δημητρίου, ο οποίος τον παρότρυνε να… ξεκουραστεί, είπε τα εξής:

«Παρόλο που απαξιώ να δώσω απαντήσεις σε τέτοιου είδους δηλώσεις, ο συναγερμικός κόσμος γνωρίζει ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι τόσο ενωμένη και εργάζεται πάρα πολλές ώρες».

«Ρωτήστε τον Αβέρωφ»

Σε ερώτηση για τη διαφωνία που εξέφρασε ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως προς τους χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά, ο κ. Δίπλαρος διερωτήθηκε κατά πόσο είναι σωστό να τίθεται αυτό τώρα.

«Όσον αφορά το τι έγινε, είναι καταγεγραμμένη η δήλωση του διαπραγματευτή μας, του κ. Μαυρογιάννη. Έχει πει επανειλημμένα ο κ. Μαυρογιάννης ότι δεν είναι η δική μας πλευρά που ευθύνεται για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά», είπε.

Κληθείς να απαντήσει γιατί η τοποθέτηση Αβέρωφ έγινε τώρα, αρκέστηκε στο να πει «Δεν γνωρίζω, καλό είναι να ρωτήσετε τον ίδιο».

Κλείνοντας, ο Ευθύμιος Δίπλαρος χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως ορόσημο και επεσήμανε ότι ο ΔΗΣΥ πρέπει να παραμείνει πρωταγωνιστής.