Παραπολιτικά

Αν ο Άγιος Βαλεντίνος επηρέαζε... την πολιτική

Του Αγίου Βαλεντίνου η ερχόμενη Τετάρτη. Εορτάζουν οι πραγματικά ερωτευμένοι, εκείνοι που νομίζουν ότι είναι ερωτευμένοι και εκείνοι που προσποιούνται ότι είναι ερωτευμένοι. Και οι τρεις εκδοχές καλύπτουν πλήρως... την πολιτική μας ζωή.

Η στήλη προσπάθησε να φανταστεί πόσο διαφορετικό θα ήταν το πολιτικό σκηνικό, αλλά και γενικά η δημόσια ζωή της μικρομεγαλονησίδας μας, αν μπορούσε να επικρατήσει γενικώς το ίδιο αγαπησιάρικο πνεύμα που κυριαρχεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο Αβέρωφ θα έστελνε στην Αννίτα ένα κουτί σοκολατάκια και μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, συνοδεύοντάς τα με ένα σημείωμα: «Αννίτα μου, με όλη μου την αγάπη, αιώνια δικός σου, πάντα δίπλα σου για την ενότητα του κόμματος, με την ίδια φροντίδα που κοιτάζει η αλεπού τα κοτοπουλάκια, ο Φούλης σου»!

Την ίδια ώρα, ο Κρις Τριανταφυλλίδης θα έστελνε... τριαντάφυλλα στον Νίκο Αναστασιάδη, μαζί με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, και με την εξής φιλοφρόνηση: «Νίκο μου, σε προσκαλώ να πάμε απόψε μαζί στα μπουζούκια, για να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο»!

Και πάλι στον χώρο του ΔΗΣΥ, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, θα έκανε αγιοβαλεντίνικη κίνηση προς τον υποψήφιο του κόμματος για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πάφου, Κώστα Κωνσταντίνου, λέγοντάς του: «Κωστάκη μου, έχεις την αγάπη μου και την ψήφο μου και με τα είκοσί μου νύσια»!

Σε άλλο χώρο, εκείνο των πολιτειακών θεσμών, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, θα έστελνε στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ένα αγιοβαλεντίνικο αρκουδάκι, με το εξής σημείωμα: «Οδυσσέα μου, σου εκφράζω την... ανέλεγκτη αγάπη μου! Νομική Υπηρεσία-Ελεγκτική Υπηρεσία, love for ever»!

Οι γιατροί του ΓεΣΥ θα έστελναν στους ασθενείς μηνύματα γεμάτα καρδιούλες: «Χαρίστε μας την... καρδιά σας! Και τους πνεύμονες και το ήπαρ και όλα τα μέρη του σώματός σας. Εμείς θα σας χαρίσουμε την υγεία σας κι εσείς θα μας χαρίσετε μέχρι... 450.000 ευρώ τον χρόνο»!

Ένας βαρυποινίτης στις Κεντρικές Φυλακές θα έστελνε αγιοβαλεντίνικο μήνυμα σε κάποιον στόχο του. Περιττό να σημειώσουμε ότι το μήνυμα θα στελνόταν με... κινητό: «Με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, θα φροντίσω να σου στείλω μιαν αγκαλιά τριαντάφυλλα. Για την κηδεία σου»...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ