Ειδήσεις

Κάτι δεν καταλάβαμε καλά Υπουργέ… - Σε… λιγότερο από 3 χρόνια το σύστημα απενεργοποίησης κινητών στις Φυλακές; (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την εγκληματικότητα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές να ανθίζει -κάτι που είναι πλέον κοινώς παραδεκτό- και επιθέσεις του υπόκοσμου να έχουν πλέον αποθρασυνθεί, ήρθε μια δήλωση του Υπουργού Μεταφορών να προκαλέσει και το κοινό αίσθημα.

Αφ ης στιγμής διατυμπανίζεται ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, θα περίμενε κάποιος οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση να κινούνταν με ταχύτητα… εξπρές. Παρά ταύτα μία δήλωση του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη φέρεται να προκάλεσε αναβρασμό και ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή “Alpha Ενημέρωση” και την Κάτια Σάββα αναφορικά με το θέμα του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων ο κύριος Βαφεάδης έριξε αρχικά την ευθύνη στην ανάδοχο εταιρεία που είχε αναλάβει την προηγούμενη σύμβαση ενώ κληθείς να σχολιάσει το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να εκκινήσει νέα διαδικασία διαγωνισμού έως ότου τοποθετηθεί το σύστημα στις Κεντρικές Φυλακές, προκάλεσε σωρεία ερωτηματικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Βαφεάδης, μόνο η διαδικασία που αφορά την προκήρυξη του διαγωνισμού χρειάζεται έξι μήνες ενώ η όλη διαδικασία του διαγωνισμού άλλον ένα χρόνο. Μάλιστα η εκτίμηση του είναι ότι η ολοκλήρωση του έργου με την εγκατάταστασή του θα γίνει πριν… την πάροδο τριετίας(!).

Η δήλωση αυτή έφερε σωρεία μηνυμάτων από αναγνώστες της «Σ» που αναρωτήθηκαν για την μεγάλη περίοδο ολοκλήρωσης. Ακόμη και σε μας γεννήθηκαν σωρεία ερωτημάτων για το πώς από τη μία υπάρχει η παραδοχή για οργάνωση εγκλημάτων μέσα από τις Κ.Φ -μέσω κινητών τηλεφώνων- και από την άλλη το ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί για ακόμα… 3 χρόνια. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε πλάνο ή μέτρο που ενδέχεται να ληφθεί για να ελεγχθεί η κατάσταση -μετά και τα συνεχόμενα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ- για μαζική εισροή κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές, καθώς και το γιατί άλλη μια σύμβαση της Κ.Δ με ανάδοχο εταιρεία -όπως πχ με τον τερματικό στο Βασιλικό- πάει στον κάλαθο των αχρήστων, αργοπορημένα και χωρίς καν το έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Δείτε το βίντεο: