Τουρισμός

Αντιπρόεδρος Τουριστικών Πρακτορών Ρωσίας:Αποφεύγετε ταξίδια στα κατεχόμενα

Εκτιμώντας ότι συχνά παρόμοια ταξίδια καταλήγουν «θλιβερά»

Προειδοποίηση προς τους Ρώσους τουρίστες να αποφεύγουν ταξίδια στην κατεχόμενη Κύπρο απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας Αλεξάν Μκρτσιάν, εκτιμώντας ότι συχνά παρόμοια ταξίδια καταλήγουν «θλιβερά».

«Γιατί όσο κι αν λέει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών "δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στη Βόρεια Κύπρο, είναι χώρα επισήμως μη αναγνωρισμένη από τη Ρωσία", παρ’ όλ’ αυτά βρίσκονται χιλιάδες Ρώσοι, όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες Ρώσοι, οι οποίοι για κάποιο λόγο πηγαίνουν στη Βόρεια Κύπρο», δήλωσε ο κ. Μκρτσιάν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Γκοβορίτ Μοσκβά».

Μάλιστα, πρόσθεσε, «όχι μέσω τουριστικών πρακτορείων, τα οποία δεν στέλνουν κανέναν στη Βόρεια Κύπρο, αλλά πάνε μόνοι τους. Και συχνά τελειώνει αυτό το ταξίδι θλιβερά. Δεν υπάρχει καμία υποστήριξη από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στις χώρες εκείνες, που δεν αναγνωρίζουμε».

Σε εξειδικευμένες ρωσικές ιστοσελίδες, όπως η tourister.ru εμφανίστηκε και η είδηση ότι ο διεθνής κόμβος ενοικίασης καταλυμάτων booking.com εξέδωσε προειδοποίηση προς τους τουρίστες, που σχεδιάζουν να ταξιδεύσουν στα κατεχόμενα, να λάβουν υπόψη τους «για τις πιθανές παραβιάσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Βόρεια Κύπρο», αλλά και για το ότι οι επισκέπτες της Κύπρου πρέπει να εισέρχονται στη Δημοκρατία μόνο μέσω νόμιμων και εγκεκριμένων σημείων εισόδου, όπως τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου και τα λιμάνια Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

ΚΥΠΕ