Αναλύσεις

Φορτώνει τις ευθύνες στις προηγούμενες Κυβερνήσεις για τους εξοπλισμούς ο Λετυμπιώτης, ξεχνά όμως ότι ο Πρόεδρος συμμετείχε σε αυτές

Μίλησε επιτέλους ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης για το 1 δις ευρώ που ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει για την ασφάλεια και τα εξοπλιστικά του προγράμματα, αλλά αγνοείται.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του επί του θέματος

Παρά το δημοσίευμα της «Σημερινής» δεν τοποθετήθηκε εξ ιδίων αλλά μόνο κατόπιν ερώτησης. Επιδίωξε δε να φορτώσει τις επί του θέματος ευθύνες, εάν και όπου υπάρχουν, στις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ξεχνώντας όμως δηλαδή 2017-2022, σημαντικό μέλος της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, ήταν ο νυν Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εκτελούσε χρέη Υπουργού Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ταυτοχρόνως ότι οι όποιες αποφάσεις με βάση το Σύνταγμα δεν λαμβάνονται από τον Πρόεδρο αλλά από το Υπουργικό του Συμβούλιο και ως εκ τούτου εφόσον κανείς Υπουργός δεν διαχωρίζει τη θέση του είναι όλοι υπεύθυνοι για ότι στραβό συμβεί.

Ακόμα και αν υπόσχεται αύξηση δαπανών ο ΚΕ, το γεγονός αυτό ουδόλως μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τις όποιες σε βάρος της Κυβέρνησης κατηγορίες. Διότι θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί το σύνολο των χρημάτων δεν κατανέμεται για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Και αν δεν κατανέμεται, πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα. Δεν έχει ανάγκη η ΕΦ και η ασφάλεια των Κυπρίων πολιτών που απειλούνται καθημερινά από τον Αττίλα; Να θωρακιστούν. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν αυξάνονται τα κονδύλια για τα εξοπλιστικά, αλλά αν απορροφούνται στη στρατηγική της αποτροπής που ως φαίνεται δεν υπάρχει. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι εάν όλα αυτά τα χρήματα που προσφέρει ο φορολογούμενος πολίτης για την άμυνα, απορρφούντο, η Κύπρος θα ήταν αστακός.