Κυπριακό

Ο Πρόεδρος επιμένει να παρακαλεί και να εκλιπαρεί τον κατακτητή, που τον χλευάζει και τον ταπεινώνει

Τώρα έχουμε και καινούργιο… ‘’φρούτο’’! Τα σχέδια της μετατροπής του Βαρωσιού σε Λας Βέγκας! Και το πιο λυπηρό είναι τι δημοσιεύεται στον διεθνή Τύπο!

Κύριε Πρόεδρε,

Προκαλείς τον κυπριακό λαό, που με την ψήφο του σε τίμησε με το αξίωμα του Προέδρου. Προκαλείς, με τις γενναιόδωρες μονομερείς προσφορές σου στους Τούρκους. Προκαλείς, με το τρόπο που χειρίζεσαι το εθνικό ζήτημα, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας. Προκαλείς, γιατί εθελοτυφλείς και δεν δέχεσαι το γεγονός ότι όλα αυτά έχουν δοκιμαστεί για πενήντα χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Προκαλείς, γιατί, αντί να αλλάξεις πορεία προς διεθνή προβολή της κατοχής, συνεχίζεις τα ΜΟΕ, τα παρακάλια και ικεσίες προς τον κατακτητή.

Όχι μόνο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αλλά επιπροσθέτως προκαλείς την κοροϊδία και τον χλευασμό του κατακτητή και την ταπεινωτική απέναντί σου συμπεριφορά, η οποία αντανακλά σε όλους τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ πολίτες της ΚΔ, αποκαλώντας ‘’παγίδα’’ όλα αυτά που απλόχερα προσέφερες, παρουσιάζοντας ότι εκείνοι είναι τα θύματα!

Τώρα έχουμε και καινούργιο… ‘’φρούτο’’! Τα σχέδια της μετατροπής του Βαρωσιού σε Λας Βέγκας! Και το πιο λυπηρό είναι τι δημοσιεύεται στον διεθνή Τύπο! Πώς προβάλλεται το ‘’ψευδοκράτος’’ και ο εγκάθετος, ξεβράκωτος βάρβαρος λήσταρχος και οι πέριξ του. Γράφει η '‘EXPRESS’’ του Λονδίνου (12/2/2024) με επικεφαλίδα: '‘’Plans to turn seaside ghost town into 'Vegas of the Med'…’’'

«’The Cypriot resort of Varosha (as it is called by the Greek Cypriots) or Maras (the Turkish Cypriot name) was the scene of fighting in July 1974 when the Turkish army arrived to protect Turkish Cypriots from what they considered to be an attempt by the Greeks to ethnically cleanse the island».

Οι λέξεις με κόκκινο έχουν συνδέσεις σε ιστοσελίδες. Η πρώτη, Cypriot, οδηγεί σε καινούργια ιστοσελίδα. Μεταξύ άλλων δίνει μια περιγραφή της Κύπρου: «’The stunning European island owned by Britain where temperatures exceed 20C in January» και μερικά άλλα παρόμοια σχόλια!

Η δεύτερη, Turkish, στην ιστοσελίδα για την Τουρκία με την περιγραφή: «Turkey is a large country that straddles the continents of Europe and Asia. The nation is next in line to join the EU. It has agreed a deal with the EU in order to help tackle the migrant crisis. Turkey's president is Recep Tayyip Erdogan».

Όλα τούρκικη προπαγάνδα! Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά, κύριε Πρόεδρε! Στο άρθρο της EPXRESS γίνεται αναφορά για το πώς οι «… Έλληνες Κύπριοι στον Νότο απέρριψαν δεκαπέντε προτάσεις, μεταξύ αυτών και το σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004». Και συνεχίζει: «… παρ’ όλα αυτά η ΚΔ έγινε μέλος της ΕΕ!!!».

Πιο κάτω, μια φωτογραφία με λεζάντα «Μέλη του Κοινοβουλίου της Μ. Βρετανίας με τον ‘’Πρόεδρο Τατάρ της ΤΔΒΚ’’» αναφέρονται τα ακόλουθα: «The TRNC has begun to reopen Varosha/Maras to the public and is encouraging Greek Cypriots back to reclaim their properties».

Συνεχίζει με παρόμοια ψεύδη και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας! Και εμείς αναπαυόμαστε στα ΜΟΕ και παρακάλια για συνομιλίες για να τους δώσουμε και την υπόλοιπη, επιτρέποντας το όνομα της Κύπρου να διασύρεται διεθνώς! Στο τέλος θα μας πουν ότι εμείς κάναμε εισβολή, όπως πολύ σωστά επεσήμανε πρόσφατα και ο Γιάννος Χαραλαμπίδης!

Εν κατακλείδι, το άρθρο γράφει ότι ο «Πρόεδρος Τατάρ πρόσφατα εγκαινίασε το μεγάλο καινούργιο αεροδρόμιο στην ΤΔΒΚ για να αυξήσει τις διεθνείς πτήσεις που πραγματοποιούνται από την Ρωσία, Ουκρανία, Ιράν και Ισραήλ». Και συνεχίζει ο εγκάθετος ότι «...μετά από πενήντα χρόνια κρίσεων η μόνη λύση είναι αυτή των δύο κρατών».

Είναι υπόψη σου το άρθρο αυτό, κύριε Πρόεδρε. Διαβάζοντας όλα τα ψευδή και διαστρεβλωμένα γεγονότα εις βάρος μας, δεν επαναστατείς; Γιατί, κύριε Πρόεδρε, επιτρέπεις να διασύρεται διεθνώς το όνομα της ΚΔ με τέτοιο χυδαίο και ψευδή τρόπο στα διάφορα διεθνή ΜΜΕ; Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να αντιδράσουμε και να προβάλουμε διεθνώς την τουρκική κατοχή; Και ακόμα να προβούμε σε δικαστικά μέτρα εναντίον των διαφόρων διεθνών ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα; Δεν νομίζεις ότι μια τέτοια ενέργεια θα είχε σοβαρό διεθνή αντίκτυπο και τη σωστή προβολή της Κύπρου;

Διερωτώμαι, και είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας έχουν την ίδια ερώτηση. Πότε θα αλλάξεις πορεία και ΑΝ ποτέ το αποφασίσεις, πριν είναι πάρα πολύ αργά. Επιβάλλεται να μπούμε στην αντεπίθεση, προβάλλοντας την πραγματική αιτία του Κυπριακού, την τουρκική θηριωδία και αδιαλλαξία και να σταματήσουμε τη διεθνή τουρκική προπαγάνδα εναντίον μας.

Επιβάλλεται να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τον ΟΗΕ και την ΕΕ να εφαρμόσουν αυτά που γράφουν στα καταστατικά τους και να αποδείξουν εμπράκτως ότι όλα αυτά που λένε ότι πρεσβεύουν δεν είναι κουβέντες για ‘’δημόσια κατανάλωση’’. Επιβάλλεται να τους ρωτήσεις αν πράγματι πιστεύουν ότι η ΔΔΟ ή το σχέδιο ΑΝΑΝ και όλα τα άλλα βρετανο-τουρκικά που μας ‘’προσφέρουν’’ τα βρίσκουν εφαρμόσιμα και βιώσιμα. Αν ΝΑΙ, τότε πρέπει να τα εφαρμόσουν και στις δικές τους χώρες. Και πρώτη η ‘’Μ. Βρετανία’’, στην Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία!

Αλλά εσύ, κύριε Πρόεδρε, τους προσφέρεις ΜΟΕ και χείραν φιλίας, πιστεύοντας, μάλλον κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου, ότι αυτά θα ‘’ανοίξουν ένα καινούργιο παράθυρο’’ για συνομιλίες! Το πρόσφατο άρθρο του Στέλιου Χριστοφίδη (ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 6/2/2024) ‘’Ο τελευταίος Πρόεδρος της Κύπρου’’, δυστυχώς δεν απέχει από την πραγματικότητα. Δεν πιστεύω ότι εκεί θα ήθελες να καταλήξουμε.

*Μόνιμος κάτοικος Μελβούρνης