Παραπολιτικά

Αξιοποίηση των... αθκιασερών Αντιδημάρχων

Διερωτώνται οι πολίτες τι χρειάζονται τόσοι πολλοί Αντιδήμαρχοι στους νέους Δήμους, τους οποίους προβλέπει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα διαθέτουμε συνολικά 93 Αντιδημάρχους, σε 20 Δήμους. Πρωταθλητής ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, με 14 Αντιδημάρχους, μάσσιαλλα!

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν βλέπω με αρνητικό μάτι την ύπαρξη τόσων πολλών Αντιδημάρχων, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της απόδοσης των Δήμων και πιο συγκεκριμένα για την αύξηση των εσόδων τους.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι Αντιδήμαρχοι ενός Δήμου να επικεντρωθούν στην προώθηση των... πολιτικών γάμων, που αποφέρουν όχι ευκαταφρόνητα κέρδη. Στην προώθηση των κανονικών γάμων, εννοείται, όχι των... εικονικών. Οι Αντιδήμαρχοι θα παρίστανται στη σχετική τελετή, φορώντας... κυπριακές βράκες, και θα σχηματίζουν και χορωδία, η οποία θα τραγουδά (μεταφρασμένα στα αγγλικά) τα παραδοσιακά τραγούδια του γάμου. «Call her mother» («Φωνάξετε της μάνας της»), «Hour good and hour gold» («Ώρα καλή τζι ώρα γρουσή») και τα λοιπά. Αυτό το φολκλορικό στοιχείο, με το κύρος, μάλιστα, των εκλελεγμένων Αντιδημάρχων, είναι σίγουρο ότι θα αρέσει στους ξένους και θα προσελκύσει και πολλούς άλλους για να παντρευτούν εδώ.

Μια άλλη δραστηριότητα, την οποία θα μπορούσαν να αναλάβουν οι Αντιδήμαρχοι, είναι ένας νέος θεσμός, τη δημιουργία του οποίου εισηγείται η στήλη. Θα είναι «Ο πρωινός καφές με τους δημότες». Σε κάθε Δημαρχείο θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος σαν καφενείο, όπου θα μπορεί ο κάθε δημότης να πάει, να πιει τον καφέ του κερασμένο από τον Δήμο και να αναφέρει τα τυχόν παράπονά του ή και τις εισηγήσεις του στους Αντιδημάρχους, που θα επανδρώνουν το καφενείο. Αυτή η άμεση επαφή των Αντιδημάρχων με τους δημότες, οι οποίοι θα αισθάνονται ότι κάποιος δίνει σημασία στα προβλήματά τους, θα είναι ένα «συν» για τους Δήμους. Ούτως ή άλλως, τον δωρεάν καφέ, στο τέλος είναι ο... δημότης που θα τον πληρώσει.

Θέλω να σημειώσω ότι προτείνω τις πιο πάνω δραστηριότητες των Αντιδημάρχων, καθώς διάβασα ότι, με βάση τη μεταρρύθμιση, θα έχουν περιορισμένα καθήκοντα, δηλαδή θα είναι... αθκιασεροί. Ε, να έχουν να κάνουν και κάτι χρήσιμο οι άνθρωποι.

ΜΠΟΞΕΡ