Παραπολιτικά

Μήπως κανέναν... αγιασμό, Αννίτα;

Πού είσαι Πίνδαρε, μέγιστε λυρικέ ποιητή, να δεις τι γίνεται στην... Πινδάρου και να γράψεις κανένα επινίκιον ύμνο και κανένα διθύραμβον για τον Συναγερμό, ίσως βοηθήσεις να αλλάξει το κλίμα εσωστρέφειας και απογοήτευσης εκεί μέσα, ενισχύοντας την Αννίτα στην απέλπιδα προσπάθειά της να χειριστεί τα αλλεπάλληλα προβλήματα που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια.

Δεν την αφήνουνε ν’ αγιάσει την κοπέλα. Ή, τώρα που το ξανασκέφτομαι, κάποιοι την ωθούν... ν’ αγιάσει. Οσία Αννίτα η Πολυτάραχος! Μόλις κόπασε κάπως η παφίτικη τρικυμία με την επιλογή του Κώστα Κωνσταντίνου ως υποψήφιου περιφερειάρχη Πάφου, ξεκίνησε νέο ταρακούνημα του σκάφους, με αφορμή το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών. Ο εκ των Αντιπροέδρων του κόμματος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος έμεινε έξω από το ψηφοδέλτιο κατά τη σχετική ψηφοφορία στο Πολιτικό Γραφείο, υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμά του. Αναφέρθηκαν διάφοροι λόγοι για την παραίτηση, τους οποίους μόνον ο ίδιος γνωρίζει. Εμείς σημειώνουμε απλώς τη δήλωσή του ότι η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδησή του δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει. Πράγμα που σημαίνει ότι, σε όσα διαδραματίστηκαν κατά τη σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου, η πολιτική ηθική δεν ήταν παρούσα.

Εν τω μεταξύ, η Οσία Αννίτα η Πολυτάραχος καλείται να επιτελέσει κάποιο... θαύμα, ώστε να βρει το κόμμα υποψήφιο Δήμαρχο Λάρνακας, που να τεθεί απέναντι στο φαβορί για την καρέκλα, τον νυν Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, και να... θυσιαστεί. Ο προταθείς από την Αννίτα, βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, δεν αποδέχθηκε τη θυσία και (μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό) το ψάξιμο συνεχίζεται.

Αντίθετα, στην Πάφο, ο ΔΗΣΥ έχει ήδη βρει τα άλογα για την κούρσα των δημοτικών εκλογών. Φαίδωνας Φαίδωνος για επανεκλογή στη δημαρχία και Κώστας Κωνσταντίνου για περιφερειάρχης. Και μάλιστα, οι δύο, παρά τις ομηρικές συγκρούσεις που είχαν στο παρελθόν, όχι μόνο συμφιλιώθηκαν, αλλά φωτογραφήθηκαν να κόβουν μαζί βασιλόπιτα, σε στυλ... νεονύμφων που κόβουν την γαμήλια τούρτα! Μια ειδυλλιακή εικόνα, που όμως δεν φαίνεται αρκετή για να κρύψει τα πολλά προβλήματα στην Πινδάρου.

Απ' εκεί και πέρα, όλα θα κριθούν... στην ττενέκκαν, όπως συνήθιζε να λέει ο ιδρυτής του κόμματος, Γλαύκος Κληρίδης, τον οποίο επικαλούνται διαρκώς οι επίγονοί του.

ΜΠΟΞΕΡ