Υγεία

Καθημερινός συντονισμός και τεχνικές για αρνητικές καταστάσεις

Η αναγνώριση κάποιων αρνητικών σκέψεων με ωριμότητα, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί μας συμβαίνει, έτσι θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση.

Η καθημερινή πίεση στο να διεκπεραιώσουμε κάποιες καταστάσεις, μας φέρνει αντιμέτωπους με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Η αναγνώριση κάποιων αρνητικών σκέψεων με ωριμότητα, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί μας συμβαίνει. Έτσι, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση.

Το να κάνω λάθος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα βλέπω όλα μαύρα και ότι δεν αξίζω. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθος συμπεριφορές λόγω πίεσης. Προσπαθώ σε μετέπειτα στάδιο να αντιληφθώ το λάθος μου, το διαχειρίζομαι όσο καλύτερα μπορώ, διορθώνομαι και συνεχίζω.

Το να νιώσω τα αρνητικά συναισθήματα μιας κατάστασης είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας, που πρέπει να το βιώσω. Εάν το κατανοήσω σωστά και το αποδεχτώ σημαίνει είμαι ικανό άτομο.

Η σωματική δραστηριότητα αλλάζει τη διάθεση του ατόμου, λόγω των νεύρο διαβιβαστών. Η κίνηση οξυγονώνει το σώμα και τον εγκέφαλο, ενισχύει τον οργανισμό μας, οι ενδορφίνες αυξάνονται και αισθανόμαστε καλύτερα.

Εάν εφαρμόσετε μια τακτική 3 φορές την εβδομάδα, 30 με 40 λεπτά γρήγορο περπάτημα ή ελαφρύ τροχάδι θα αντιληφθείτε τη διαφορά. Να προσθέσουμε ότι οι τροφές με χαμηλή θρεπτική αξία μας μειώνουν την ενέργεια. Καλό είναι να βάλουμε στην καθημερινή μας σίτιση τρόφιμα, όπως το ώμο σπανάκι, αυγά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς και αρκετό νερό.

Ο ύπνος είναι σημαντικό κομμάτι και μέρος της επανεκκίνησής μας. Όταν δεν υπάρχει πλήρης / ποιοτικός ύπνος την προηγούμενη νύχτα, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και θολώνει το μυαλό. Για παράδειγμα, εάν νιώθετε κούραση και έχετε τον χρόνο να κοιμηθείτε έστω 2-3 ώρες, καλό θα ήταν να αρχίσετε να το εφαρμόζεται γιατί έτσι βοηθάτε τον εγκέφαλο να ηρεμήσει και να καθαρίσει αρνητικά συναισθήματα και μοτίβα.

Τα χρονοδιαγράμματα βοηθούν και βελτιώνουν την καθημερινή μας ρουτίνα. Όσο και να ακούγεται παράξενο η ρουτίνα οργάνωσης είναι πολύ θετικό κομμάτι για την ψυχική μας ισορροπία, διότι προγραμματίζομαι πώς θα ανταπεξέλθω επί καθημερινής βάσεως Είναι αίσθημα ασφαλείας και σταθερότητας, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να είναι βαρετό το πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχουν απρόοπτα ή εναλλαγές.

Η πρωινή ρουτίνα, όπως και η βραδινή δηλαδή το κλείσιμο της ημέρας, μπορούν να κάνουν την άμεση διαφορά στη διάθεσή μας, επειδή τοποθετεί τη ρύθμιση του τόνου, το πώς ξεκινάμε και πώς τελειώνουμε. Δοκιμάστε την τεχνική αυτή για 2 συνεχόμενες εβδομάδες και θα δείτε τη διαφορά.

Συνήθως εμείς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε το πιεστικό άγχος ως κάτι κακό, μας ενοχλεί συνεχώς όμως υπάρχει και η θετική πλευρά που έχει σχέση με την ετοιμότητα και τις οικογενειακές / κοινωνικές απειλές στις οποίες μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε και επιλύουμε το πρόβλημα. Διότι το αναγνωρίζουμε βάση των επαναλαμβανόμενων μοτίβων μέσα από την ψυχική συμπεριφορά.

Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές δεξιότητες στα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης. Η αποφυγή και μη αποδοχή του προβλήματος δεν θα βοηθήσει στο τέλος της ημέρας. Είναι επιζήμιο, αντί να εκνευρίζεστε σε αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος αλλά επειδή υπάρχει επηρεασμός από αλλά άτομα και καταστάσεις, καλύτερα να πάρετε τον χρόνο σας και να σκεφτείτε πιο ώριμα και καθαρά πώς να εκφράσετε τα συναισθήματά σας καλύτερα.

Αυτό βοηθά πρώτα τον εαυτό μας και την επικοινωνία μας με τους άλλους. Ξεκαθαρίστε τι θέλετε, μην κάνετε αυτά που δεν θα σας άρεσε να σας κάνουν. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για να είστε καλύτερα και με τους γύρω σας.