Έγκλημα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έτσι βάζουν τα ναρκωτικά στις Κεντρικές Φυλακές - "Σοκολατούες", εταιρείες στοιχημάτων και... 200 ευρώ το γραμμάριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο τρόπο εισαγωγής καναβινοειδών ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές αποκαλύπτει απόψε το Σίγμα.

Νέο τρόπο εισαγωγής καναβινοειδών ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές αποκαλύπτει απόψε το Σίγμα.

Μετά τις κόλλες Α4 που ήταν εμποτισμένες με κάνναβη και εμπεριείχαν εκατοντάδες μικροδόσεις, τώρα οι έμποροι φαίνεται ότι προωθούν ναρκωτικό το οποίο δεν εντοπίζεται ούτε από μηχανήματα ούτε από ανιχνευτικούς σκύλους.

Όσον αφορά δε τον τρόπο πληρωμής στους διακινητές, επιβεβαιώνεται και πάλι ρεπορτάζ του Σίγμα για τις ανώνυμες ηλεκτρονικές κάρτες με την ονομασία PaySafe.

Όπως ανέφερε στις Τομές στα Γεγονότα ο Αρχισυντάκτης του δελτίου, Γιάννης Σελινόπουλος, για αυτούς που γνωρίζουν το πως λειτουργεί διαχρονικά το εμπόριο ναρκωτικών, κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι διακινητές ανανεώνουν συνεχώς τις μεθόδους τους, ώστε να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις Διωκτικές Αρχές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για τη διακίνηση ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές.

Από τη στιγμή λοιπόν που όχι μόνο μόνο είχε εντοπισθεί από τις Αρχές η εισαγωγή ναρκωτικών στις Φυλακές με κόλλες χαρτιού Α4, εμποτισμένες με κάνναβη, αλλά υπήρχε και σωρεία σχετικών δημοσιευμάτων, ήταν αναμενόμενο να εξεύρουν νέους τρόπους, οι οποίοι κυρίως να μην εντοπίζονται σε κανένα έλεγχο κατά την μεταφορά τους μέσα στις φυλακές. Η νέα μέθοδος λοιπόν αφορά στις λεγόμενες «σοκολατούες».

Πρόκειται για καναβηνοειδές ναρκωτικό, το οποίο στην υφή του είναι σαν τσίχλα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Σίγμα, το συγκεκριμένο ναρκωτικό δεν εντοπίζεται ούτε από τα μηχανήματα ελέγχου στην κεντρική πύλη, ούτε από ανιχνευτικούς σκύλους.

«Το βάζουν κάτω από το πέλμα στην κάλτσα ή μέσα στο παπούτσι και το περνούν» ανέφερε στο Σίγμα αρμόδια πηγή. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πωλείται προς 200 ευρώ το ένα γραμμάριο μέσα στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ έξω από τις Φυλακές πωλείται πολύ φθηνότερα.

Φαίνεται να επιβεβαιώνεται εκ νέου παλαιότερο ρεπορτάζ του Σίγμα για πληρωμές με τις κάρτες PaySafe. Αυτές οι ηλεκτρονικές κάρτες είναι ανώνυμες, αγοράζονται και από τα περίπτερα, και περιέχουν ένα δεκαεξαψήφιο αριθμό.

Όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, η διαδικασία είναι η εξής: Οι έγκλειστοι στο σωφρονιστικό ίδρυμα τηλεφωνούν σε δικά τους πρόσωπα εκτός των φυλακών και τους ζητούν να αγοράσουν από το περίπτερο την ανώνυμη προπληρωμένη ηλεκτρονική κάρτα.

Αφού λοιπόν η κάρτα αγοραστεί, οι τρόφιμοι των φυλακών που πλέον γνωρίζουν τον δεκαεξαψήφιο αριθμό, τον γνωστοποιούν στους έμπορους ναρκωτικών ώστε αυτοί να πληρωθούν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς εισπράτουν οι έμποροι αυτά τα χρήματα χωρίς να τα ποσά να γίνονται αντιληπτά. Διαθέτουν λογαριασμούς σε διάφορες στοιχηματικές εταιρείες και κάνουν τις καταθέσεις εκεί.