Έγκλημα

Τα πάνω κάτω στην θανατική ανάκριση Θανάση - Ομολογία προσώπου ότι σκότωσε μαζί με άλλους τον Θανάση - "Αριστερόχειρας" ο στραγγαλιστής

«Υπάρχει πληροφορία από μάρτυρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Θανάση»

Με ανατροπή άρχισε η σημερινή διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του αδικοχαμένου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ειπώθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας ότι υπάρχει πληροφορία από μάρτυρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Θανάση. Οι δικηγόροι της οικογένειας ανέφεραν ότι θα φέρουν ως μάρτυρα τον αστυνομικό Μελή Αντωνίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η παθολογοανατόμος εξέτασε το υοειδές οστό του Θανάση. Η εν λόγω εξέταση έγινε στην Αθήνα και η δρ.Καραγιάννη εργάστηκε εκ μέρους της οικογένειας.

Κατά την κατάθεσή της στο Δικαστήριο αφού αναφέρθηκε ξανά στα ευρήματα της δικής της εξέτασης καθώς και στα «παράδοξα» σε ότι αφορά τον αριθμό των πλακιδίων αλλά και της συνεργασίας της με τον δρ.Αγαπητό (πραγματοποίησε την ίδια εξέταση μέρους της Δημοκρατίας) η δρ.Καραγιάννη εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το πέρας της διαδικασίας της θανατικής ανάκρισης θα λάμψει η αλήθεια.

Έντονη η αντεξέταση της παθολογοανατόμου 

Εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, η κ.Ξενοφώντος ρώτησε την κ.Καραγιάννη ότι ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Η κ.Καραγιάννη είπε πως ο διορισμός της έγινε από τον κατάλογο της Εισαγγελίας Αθηνών.

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Είπατε διοριστήκατε για να αναλάβετε την πραγματογνωμοσύνη, αλλά απαγορεύεται να έρθετε σε επαφή με τεχνικούς συμβούλους»

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Θα σας απαντήσω και μη με διακόψετε. Το όνομά μου είναι στη λίστα της Εισαγγελίας. Δεν πληρωνόμαστε από την οικογένεια. Παίρνουμε την εντολή να αναλάβουμε, απ’ εκεί και πέρα πράττουμε τα δέοντα. Εγώ έπρεπε να πάρω τον ιατρικό φάκελο για να ολοκληρώσω την έκθεσή μου».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Δεν διορίστηκες τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας. Σε αντίθεση με όσα φαίνονται. Στα πρακτικά διορίστηκε τεχνικός σύμβουλος και το αποκρύψατε. Το μεμπτό είναι ότι το αποκρύψατε».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Εγώ έχω ήδη απαντήσει, έχω ορκιστεί». 

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Έστειλα τα τιμολόγιά μου στην Κυπριακή Δημοκρατία και όχι στην οικογένεια. Έκανα τη δουλειά μου».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Θέλετε να δείξετε ότι είστε ανεξάρτητο τρίτο άτομο. Πληρωθήκατε 9 χιλιάδες ευρώ. Φεβρουάριο του 2022 πήρατε 6 χιλιάδες από το ΥΠΑΜ μετά από πιέσεις της οικογένειας και 3 χιλιάδες από το ΥΠΟΙΚ».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Ήταν για τις δυο πραγματογνωμοσύνες μου. Τα 22 ευρώ που είπα ήταν από την ελληνική κυβέρνηση. Εάν θέλετε να κάνετε νόμο να μην πληρώνετε τους πραγματογνώμονες να το κάνετε».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Η έκθεσή σας είναι πλήρης αντιγραφή από την έκθεση Αγαπητού. Είναι όλα αντιγραφή γιατί δεν μπορούσατε να κάνετε τη δική σας. Δεν έχετε τα προσόντα».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Ο συνάδελφος επανέλαβε ότι βρεθήκαμε όλοι μαζί για να κάνουμε την εξέταση, γράφαμε παρατηρήσεις. Υπάρχει ταύτιση λόγω των σημειώσεων. Και μου δόθηκε χειρόγραφο χαρτί με αυτές και τις χρησιμοποίησα για την έκθεση».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Παραλάβατε το οστεινό έλειμμα;».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Αφού είναι έλλειμμα πώς να το παραλάβω;»

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Είναι μείζονος σημασίας το έλλειμμα για την έκθεσή σας;»

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Και για τον Αγαπητό ήταν σημαντικό. Μιλά γι’ αυτό στην έκθεσή του».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Δεν έπρεπε να εντοπιστεί στα μαλακά μόρια;»

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Μετά από 17 χρόνια δεν υπάρχουν μαλακά μόρια. Πρόκειται για τμήμα ιστού που δεν υπάρχει, έχει αποσυντεθεί. Δεν υπάρχει ανώμαλη παρυφή υοειδούς οστού πουθενά στη βιβλιογραφία. Το οστικό έλλειμμα είναι στο μέγεθος φακής για να καταλάβετε».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Αποκλείσατε το ενδεχόμενο το έλλειμμα να οφείλεται σε ανωμαλία».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Δεν δέχομαι τον όρο γενετικής ανωμαλίας. Επικαλούμαι το τεκμήριο του εγχειριδίου της ανατομίας. Δείχνω το σημείο του ελλείμματος και το σημείο της κάκωσης του ιστού. Αποκλείω το έλλειμμα να είναι εκ κατασκευής».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Φέρνουμε σχετική βιβλιογραφία».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Αυτό είναι ιατροδικαστικό έγγραφο, πρέπει να το διαβάσω. Αυτό είναι ανωμαλία και όχι ένα παλικάρι 26 ετών. Είναι για μωρά. Δεν βρήκα πουθενά ότι ένας ενήλικας έχει τέτοια ανωμαλία. Δεν δέχομαι να κατατεθεί. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ, διάβασα περιληπτικά. Δεν είναι το αντικείμενο μας. Είναι μια μελέτη, ένα άρθρο, όχι βιβλιογραφία».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Οι ανωμαλίες εντοπίζονται στη βρεφική ηλικία και παρακολουθείται. Προκαλεί προβλήματα και δεν μπορεί να τραφεί, ενώ δεν είχε κάποιο πρόβλημα (σ.σ παρόμοιο) ο Θανάσης. Οι γενετικές ανωμαλίες εντοπίζονται νωρίς.

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Δεν ανέφερα γενετική ανωμαλία. Μιλώ για παραλλαγή του συμπλέγματος του υοειδούς λάρυγγα».

Δικαστής: «Μην κάνετε αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Μιλώ για εκ κατασκευής παραλλαγή, όχι ανωμαλία. Δεν είναι όλων τα υοειδή οστά τα ίδια».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Δεν βρήκα καμιά παραλλαγή. Έλλειμμα από κάκωση βρήκα, όπως βρήκε και ο Αγαπητός. Υπάρχουν τα πρακτικά».

Στο σημείο αυτό καταγράφεται ένταση με την κυρία Ανδριάνα να κλαίει.

Δικαστής: «Να δείξετε ψυχραιμία σας παρακαλώ… κυρία Ξενοφώντος να ρίξετε τους τόνους».

Με σκοτώσατε είπε η κυρία Ανδριάνα.

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Μιλάει ο Αγαπητός για έλλειμμα που δημιουργήθηκε εν ζωή».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Είπε πιθανό να έγινε εν ζωή».

Η δικαστής απειλεί να σταματήσει την αντεξέταση μέχρι να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Σας παραπέμπω στις φωτογραφίες της εκταφής. Φαίνεται το χώμα δίπλα στον τάφο;»

Δικαστής: «Δεν υπάρχει νόημα στην ερώτηση προχωρήστε στη θέση σας».

Οι δικηγόροι της οικογένειας φωνάζουν στο σημείο αυτό, ότι «είναι γελοίο».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Βλέπω κάτι κουβάδες με χώμα».

Δικαστής: «Είναι ερωτήσεις αυτές σε παθολογοανατόμο;».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Βλέπετε πολλούς κουβάδες με χώμα;»

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Δεν ήμουν παρούσα, δεν είναι της ειδικότητάς μου».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Στη φωτογραφία 57 είναι καλυμμένο με σεντόνι το κρανίο του Θανάση».

Δικαστής: «Αν φαίνεται γιατί να απαντήσει».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Απαντώ δεν είναι η ειδικότητά μου»

Δικαστής: «Ποια είναι η ερώτηση;»

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Φαίνεται η κατάσταση του κρανίου ότι έχει αποκολληθεί από το σώμα».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Καλέστε ιατροδικαστή»

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Αυτή η αποκόλληση του κρανίου και της κάτω γνάθου θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την αποσύνθεση και της επίδρασης του βάρους του χώματος και καπακιού του φέρετρου;».

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Φέρτε ιατροδικαστή».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Ο άλλος παράγοντας πέραν του οστικού ελλείμματος αφορά την ανώμαλη παρυφή. Να δούμε τις φωτογραφίες από τα τεκμήρια. Μπορείτε να μας δείξετε το αριστερό κέρας, ποιο το πρόσθιο και ποιο το οπίσθιο;».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Είναι στο οπίσθιο το έλλειμμα;»

Η δρ.Καραγιάννη επιδεικνύει ως παράδειγμα ένα μολύβι και το έσπασε. Δείχνει την ανώμαλη παρυφή. «Είναι ένα οστό δεν υπάρχει πρόσθιο και οπίσθιο. Δεν είναι φύλλο χαρτί».

Το μολύβι κατατέθηκε ως τεκμήριο.

Καραγιάννη (Παθολογοανατόμος): «Έχετε πρόβλημα αντίληψης του αντικειμένου. Έσπασα μέχρι και το μολύβι για να της δείξω ότι δεν υπάρχει οπίσθια επιφάνεια».

Ξενοφώντος (Νομική Υπηρεσία): «Εγώ λέω ότι στην επιστήμη σας ότι υπάρχει πρόσθιο και οπίσθιο. Συμβουλεύτηκα γιατρό. Κοιτάξετε το κέρας από την πλευρά του σώματος, όχι από εκεί που λέτε ότι υπέστη έλλειμμα».