Παραπολιτικά

Οι... φώκιες μας γεννούν. Εμείς;

Όσο πάνε μειώνονται ανησυχητικά οι πολύτεκνες οικογένειες στη μικρομεγαλονησίδα μας. Τη δραματική αυτή διαπίστωση έκανε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Οργάνωσης Πολυτέκνων, Ντίνος Ολύμπιος, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι η Οργάνωση ζητεί ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συζήτηση των αιτημάτων τους.

Κύριε Νίκο μου, εσείς που είσαστε και πολύτεκνος, αντιλαμβάνεστε καλύτερα τα προβλήματα των... ομολόγων σας, ή καλύτερα... ομοτέκνων σας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η ακρίβεια χτυπά αλύπητα και είναι ένας από τους αποτρεπτικούς παράγοντες για να αποκτήσουμε και άλλους πολύτεκνους. Και χρειαζόμαστε απεγνωσμένα τους πολύτεκνους, αφού εμείς οι Ελληνοκύπριοι μετατρεπόμαστε σε μειονότητα στην ίδια την πατρίδα μας.

Υπάρχουν αρκετά μέτρα που μπορούν να ληφθούν. Να περικοπούν, ας πούμε, οι πολυσυντάξεις από τους πολυσυνταξιούχους, για να στηριχθούν οι πολυταλαιπωρημένοι πολύτεκνοι.

Να κάτσει ο κύριος Κεραυνός με την κυρία Μαριλένα και να δούνε πώς μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανάλογα εκατομμύρια που να δοθούν γενναιόδωρα σε όσους Ελληνοκύπριους τεκνοποιούν και ειδικότερα στους πολύτεκνους. Να ιδρυθεί επί τούτου από την Κυβέρνηση και ένα ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης. Ταμείο... Αλληλεγκύων να το ονομάσετε.

Και να προχωρήσει και ο Αρχιεπίσκοπος ημών, πέρα από την υπόσχεσή του να δίνει στις πολύτεκνες οικογένειες επίδομα τουλάχιστον 100 ευρώ τον μήνα, για κάθε παιδί πέραν των δύο παιδιών, να υποσχεθεί ότι η Εκκλησία θα διαθέσει για τον ίδιο σκοπό αρκετά εκκλησιαστικά οικόπεδα (τα οποία θα είναι γνωστά σαν... οικοπαιδάκια).

Άντε Μακαριότατε, κινηθείτε πριν να δούμε την πάλαι ποτέ Νήσο των Αγίων να μετατρέπεται σε Νήσο των... Μουσουλμάνων!
Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας αποτελεί πραγματικά μιαν ωρολογιακή βόμβα που απειλεί το μέλλον της πατρίδας μας. Ας αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, αυτή τη βόμβα με ένα δικό μας... μπουμ! Ένα... baby boom!

Και ας γίνει σύνθημά μας το αγαπημένο τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου «Έλα αγάπη μου, έλα, να κάνουμε έναν Έλληνα ακόμα» (γιατί οι Τούρκοι αυξάνονται πέντε-πέντε)!

Είχα ήδη τελειώσει το κείμενο αυτό, όταν διάβασα την είδηση ότι ανακάμπτει ο πληθυσμός της σπάνιας φώκιας Monachus monachus στην Κύπρο. Από 12 που ήταν πριν από μερικά χρόνια, έχει φθάσει σήμερα στις 22. Γεννάνε, λοιπόν, οι φώκιες μας. Εμείς;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ