Έγκλημα

Αποκαλύψεις που σοκάρουν στην υπόθεση Θανάση: «3 στρατιώτες ύποπτοι δήλωσαν ότι ήταν σε καφέ - Δεν έγινε έρευνα»

Στη διαδικασία της αντεξέτασης του ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα βρίσκεται σήμερα η θανατική ανάκριση για τον αδικοχαμένο Θανάση Νικολάου.

Αντεξεταζόμενος ο κ.Μάτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζήτησαν όπως διωχθεί και κατηγορηθεί για συνεργός ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός. «Μετά τη διάπραξη του εγκλήματος για έκδοση ψευδών πιστοποιητικών, για ψευδορκία ,για ψευδής πληροφορίες σε αστυνομικό, για παρεμπόδιση αστυνομικής έρευνας ,για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η ευθύνη του Σταυριανού για μη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης είναι πολύ μεγάλη επειδή με τη σωρεία παραλείψεων και ψευδών παραπλάνησε και την αστυνομία που αδικαιολόγητα τα αποδέχθηκε χωρίς να γίνει νεκροψία και να μην γίνει έρευνα από το ΤΑΕ Λεμεσού. Έτσι έγινε μια πλημμελής έρευνα από άπειρο αστυνομικό, χωρίς να ληφθούν οι καταθέσεις που έπρεπε. Δεν έγινε καμία σύλληψη».

Οι 3 ύποπτοι στρατιώτες

Ακόμη, ο κ.Μάτσας ανέφερε ότι «τρεις στρατιώτες που ήταν ύποπτοι δήλωσαν ότι ήταν μαζί σε καφετέρια την προηγούμενη μέρα του θανάτου επί τρεις ώρες. Δεν έγιναν εξετάσεις εάν έλεγαν αλήθεια. Δεν ζήτησαν τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ούτε κλειστά κυκλώματα. Δεν πήραν κατάθεση από ιδιοκτήτη ή γκαρσόνι . Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται. Με ότι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας».