Εργασία

Διαμαρτυρία στις Κεντρικές Φυλακές – «Δύο δεσμοφύλακες για 150-200 κρατούμενους»

Ενώνουν δυνάμεις οι δεσμοφύλακες της Ισότητας και της ΠΑΣΥΔΥ και κατέρχονται από κοινού σε διαμαρτυρία προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους με την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, να προχωρήσει στην απόλυση 13 συναδέλφων τους με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος της Συντεχνίας Δεσμοφυλάκων Ισότητας, Γιώργος Μαλτέζος, ο οποίος μίλησε για τη σημερινή διαμαρτυρία.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι απαραίτητο οι δύο συντεχνίες να είναι ενωμένες για θέματα που αφορούν τους δεσμοφύλακες. «Σήμερα θα είμαστε έξω από το Τμήμα Φυλακών για να διαμαρτυρηθούμε. Ζητούμε η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να γίνει ξανά η πρόσληψη των 13 συναδέλφων μέχρι ωσότου να μπορέσουν να παρακαθίσουν σε εξετάσεις και να προσληφθούν ως μόνιμοι στο Τμήμα».

Τόνισε ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα τους στο Τμήμα. «Από τη στιγμή που το Τμήμα Φυλακών είναι υποστελεχωμένο και αυτοί οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί, να τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία, ένα χρονικό περιθώριο ούτως ώστε να παρακαθίσουν σε εξετάσεις. Αν επιτύχουν καλώς. Αν όχι τουλάχιστον θα έχουν πάρει μια τελευταία ευκαιρία».

Ο κ. Μαλτέζος ανέφερε ότι «φωνάζουμε εδώ και δύο χρόνια για την υποστελέχωση. Δύο με τρεις δεσμοφύλακες είναι υπεύθυνοι για 150-200 κρατούμενους. Τίθεται θέμα ασφαλείας και για τους δεσμοφύλακες και για τους κρατούμενους. Είμαστε σε κίνδυνο».

Τέλος, ανέφερε ότι είναι κρίμα 13 οικογένειες να μείνουν στον δρόμο. «Αν το αίτημα μας δεν γίνει αποδεκτό τότε θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικά μέτρα. Θα πάμε σε τρίωρη στάση εργασίας. Κρούουμε τον κώδωνα. Ζητάμε το κράτος να μας βοηθήσει έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στη δουλεία μας.