Κυπριακό

"Αποσυνδέει" το Κυπριακό από τα Ελλαδοτουρκικά η Άγκυρα με τις πλάτες των Βρετανών - Παίζει παιχνίδι αναγνώρισης του ψευδοκράτους μέσω... ποδοσφαίρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λευκωσία συνδέει και η Άγκυρα αποσυνδέει το Κυπριακό από τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Χαρακτηριστική η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, προανήγγειλε πρόοδο σε όλα τ΄άλλα ζητήματα.

  Η Λευκωσία, στο μεταξύ, απάντησε στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας πως είναι απαράδεκτο να ζητεί κίνητρα προς την τουρκοκυπριακή πλευρά, ενόσω εκείνη επιμένει στα δύο κράτη.

--//-- 

Μπορεί η Λευκωσία να επιμένει σε διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό και πρόοδο στα ελλαδοτουρκικά για να δοθεί ώθηση στις διαπραγματεύσεις, αλλά η Άγκυρα εμμέσως πλην σαφώς και άνευ κόστους ξεκαθαρίζει ότι, όλα αυτά αποτελούν ψευδαισθήσεις και δεν συνάδουν με τους σκοπούς της Τουρκικής Εξωτερικής πολιτικής.

 Η ελλαδοτουρκική προσέγγιση, όπως σημείωσε ο Χακάν Φιντάν,  έχει φτάσει στο σημείο να συζητά το θέμα της αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου από μια νέα οπτική γωνία.Ότι και να σημαίνει αυτό.

========

ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ένα από τα θέματα, όπου συμφωνούμε, είναι ότι το Κυπριακό είναι ένα μεγάλο ζήτημα από μόνο του. Αλλά χωρίς να ενσκήπτουμε και πολύ στο θέμα αυτό αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο, διευρύνοντας τα σύνορα της διπλωματίας, σε θέματα όπως το Αιγαίο και αργότερα για την κατάσταση των ομογενών μας.

Δηλαδή, προσπαθούμε να τα επιλύσουμε διευρύνοντας τα όρια της διπλωματίας.  

=====

  Τα τουρκικά παιχνίδια σιγοντάρει ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, που υπερασπιζόμενος τις παράνομες απαιτήσεις του ψευδοκράτους, έκανε λόγο για ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους τουρκοκυπρίους.

   "Η Κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη  θέση που εξέφρασε ο Ιρφάν Σιντίκ", απάντησε ο Γιάννης Αντωνίου.

   Όπως είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι αναγκαίο να υπάρχει αμεροληψία.

======

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΑΝ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

 Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, η θέση του ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο, ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν κίνητρα ώστε να επιστρέψουν στις συνομιλίες.

=======

     Οι θέσεις της Τουρκίας βρίσκονται εκτός πλαισίου, υπογραμμίζει ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής.

======

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ - ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ Ε/Κ ΠΛΕΥΡΑΣ

οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, δεν εναρμονίζονται με το συμφωνημένο πλαίσιο και αυτό καταδεικνύει πως δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα.

Oι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

=======

========

ΨΑΧΝΟΥΝ "ΓΚΟΛ" ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΑΣΙΑΣ

   Έμμεση αναγνώριση δια μέσου του ποδοσφαίρου επιχειρεί το ψευδοκράτος με την υποστήριξη της Τουρκίας.

   Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OMEGA, η λεγόμενη Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ετοιμάσει την αίτηση της για ένταξη στην Ασιατική Συνομοσπονδία, ποδοσφαίρου ώστε να γίνει μέλος της.  

   Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.