Παραπολιτικά

Δεν ξεχνούμε εμείς οι Κυπραίοι;

Ανατρέπεται άρδην η εντύπωση που επικρατούσε μέχρι τώρα ότι εμείς οι Κυπραίοι ξεχνάμε εύκολα και ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος είχε το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων που ανέφεραν πως είχαν μέτρια ή σοβαρή δυσκολία στη μνήμη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ το 2022. Το ποσοστό της Κύπρου ήταν 5,7% σε σύγκριση με 14,9% του μέσου όρου της Ένωσης! Δηλαδή, υποτίθεται, είμαστε εκείνοι που ξεχνάμε λιγότερο μεταξύ όλων των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της ΕΕ!

Απίστευτο! Και είναι απίστευτο, διότι όλοι πιστεύαμε ότι ως λαός ξεχνούμε πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Ένα σοβαρό θέμα, για παράδειγμα, το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη για κάποια εικοσιτετράωρα, ξεχνιέται αμέσως όταν ξεπετάγεται κάποιο άλλο θέμα, κάποιο νέο σκάνδαλο, οπότε το ενδιαφέρον μετατίθεται αλλού, ωσότου ξεχαστεί γρήγορα και η νέα ενασχόλησή μας.

Μωρέ, εδώ ξεχάσαμε ακόμα και το... «Δεν ξεχνώ», τουλάχιστον εκείνοι οι χιλιάδες συμπατριώτες μας που κατακλύζουν τα κατεχόμενα για να ψωνίσουν φθηνά, αιμοδοτώντας το ψευδοκράτος.

Η αλήθεια είναι ότι το «Δεν ξεχνώ» το θυμόμαστε πλέον μόνο σε κάθε επέτειο της εισβολής.

Γιατί, λοιπόν, η Eurostat κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ξεχνάμε και μάλιστα είμαστε πρώτοι σ’ αυτόν τον τομέα; Μήπως δεν ρώτησαν αυτούς που έπρεπε; Αν ρωτούσαν, ας πούμε, τους... πολιτικούς μας, σίγουρα το ποσοστό αυτών που ξεχνούν θα εκτοξευόταν. Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί μας ξεχνούν, ηθελημένα τις περισσότερες φορές, για να δικαιολογούνται και να διευκολύνονται οι συχνές μετακινήσεις και μεταπηδήσεις των κομμάτων και των πολιτικών από τη μια θέση στην άλλη και από τη μια συνεργασία στην άλλη. Εδώ οι πολιτικοί στηρίζονται στην επικρατούσα μέχρι τώρα πεποίθηση ότι ο λαός ξεχνά εύκολα και έτσι δεν θα θυμηθεί τι έλεγε προηγουμένως ο πολιτικός για να το συγκρίνει με το εντελώς αντίθετο που λέει σήμερα.

Και βεβαίως όσο προχωρούμε προς εκλογικές αναμετρήσεις, τα περιστατικά αυτά θα έχουν την τιμητική τους, αφού οι πολιτικοί θα «ξεχνούν» τι έλεγαν και τι έκαναν χτες, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το άλλοθι που χρειάζονται ώστε να παρουσιαστούν αύριο με νέο πολιτικό «κοστούμι». Το οποίο ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι φοράνε, αλλά στην πραγματικότητα είναι τσίτσιδοι στα μάτια των ψηφοφόρων.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ