Παραπολιτικά

Μπουζουκοκατάσταση στον Συναγερμό

Άρχισαν τα όργανα στον ΔΗΣΥ. Και τι όργανα! Μπουζούκια! Τον τόνο έδωσε ο νομικός σύμβουλος του κόμματος, Κρις Τριανταφυλλίδης, με επίθεση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, με αφορμή παρέμβαση του τελευταίου στο Πολιτικό Γραφείο, κατά το οποίο αποφασίστηκε, με μυστική ψηφοφορία, να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα Κώστα Κωνσταντίνου, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου. Ο κ. Κωνσταντίνου θεωρήθηκε «αποστάτης» από τους «Φουλικούς», αφού στις προεδρικές εκλογές εργάστηκε για την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη και όχι του Προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο Νίκαρος υποστήριξε την επιλογή Κωνσταντίνου για τη θέση του περιφερειάρχη. Ο Κρις Τριανταφυλλίδης βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τον κ. Αναστασιάδη ως την «κινητήριο δύναμη πίσω από την αποστασία και την επακόλουθη διάσπαση που οδήγησε στο εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών». Και έκλεισε την ανάρτησή του, απευθυνόμενος προς τον τέως Πρόεδρο, με το εξής: «Εσύ καλά τώρα… προς τα μπουζούκια τραβάς!!».

Αμέσως φαντάστηκα τον Νίκαρο να κρατά μικρόφωνο και με τη συνοδεία... μπουζουκιού να απαντά στον Κρις: «Δυο πόρτες έχει... ο Δησύ, άνοιξες μια και μπήκες κι ώσπου να ’ρθει το δειλινό από την άλλη βγήκες»!

Δεν είμαι βέβαιος, αλλά με την αναφορά του σε μπουζούκια, ίσως ο Κρις να είχε υπ’ όψιν του τις πληροφορίες ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε θεαθεί στις αρχές Ιανουαρίου σε μπουζουξίδικο στην Αθήνα, να συνδιασκεδάζει με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη.

Τη σκυτάλη από τον Κρις πήρε ο Αβέρωφ, ο οποίος, με αφορμή την επιλογή του Κώστα Κωνσταντίνου, παραπονέθηκε ότι «στο κόμμα μας, κατ’ επίκληση της ενότητας, βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που τορπίλισαν την ενότητα και υπονόμευσαν την παράταξη».

Είναι προφανές ότι το διχαστικό κλίμα στον Συναγερμό παραμένει, όπως είχε διαμορφωθεί μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Το πόσο θα στοιχίσει αυτό στα ποσοστά του κόμματος, κατά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή, όσον αφορά τις δύο τάσεις που υφίστανται μέσα στο κόμμα, είναι να σχολιάσουμε την όλη κατάσταση με τη γνωστή έκφραση... «συνεννόηση μπουζούκι»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ