Παραπολιτικά

Το κολομβιανό καρτέλ και το τουρκικό

Όπως αναμενόταν, η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, κατά τις επαφές της στα κατεχόμενα, αναγκάστηκε να ακούσει τον παράφωνο αμανέ του Ερσίν Τατάρ για λύση δύο κρατών και αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας του ψευδοκράτους. Έτσι πήρε μια γεύση από αυτό που θα ακούσει και στις επόμενες συναντήσεις της με τον κατοχικό ηγέτη, με την ίδια ακριβώς φρασεολογία και τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η προερχόμενη από την Κολομβία απεσταλμένη προσπαθεί να σχηματίσει μιαν εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο. Εμείς θα την βοηθήσουμε σ’ αυτήν την προσπάθειά της, κάνοντας κάποιους παραλληλισμούς με τη... χώρα της, για να καταλάβει καλύτερα τα δεδομένα.

Λοιπόν. Ας ξεκινήσουμε με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της Κολομβίας. Το φοβερό... καρτέλ ναρκωτικών, με αρχηγό τον περιβόητο Πάμπλο Εσκομπάρ, που άρχισε τη δράση του από το 1972. Δύο χρόνια μετά το κολομβιανό καρτέλ άρχισε τη δράση του στην Κύπρο το... τουρκικό καρτέλ. Ένα καρτέλ θανάτου, τρομοκρατίας, καταστροφών, εκδίωξης 200.000 ανθρώπων από τα σπίτια και τις περιουσίες τους (στην Κολομβία ο αριθμός αυτός θα αντιστοιχούσε με 10.000.000 πρόσφυγες), λεηλασιών, ιεροσυλιών και πολλών άλλων βαρβαροτήτων.

Είναι εμφανές ότι το κολομβιανό καρτέλ του Εσκομπάρ μοιάζει με... ομάδα προσκόπων μπροστά στο τουρκικό καρτέλ του Ερντογάν. Ο μικρός ιδιωτικός στρατός που διέθετε ο Εσκομπάρ ωχριά μπροστά στον τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα, ο οποίος αποτελεί συνεχή απειλή για τις ελεύθερες περιοχές. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μας, την περασμένη Κυριακή, με την επιθετική διάταξη του τουρκικού πυροβολικού, που είναι έτοιμο να χτυπήσει ανά πάσα στιγμήν, είναι πολύ χαρακτηριστικές.

Το κολομβιανό καρτέλ είχε ως βασική δραστηριότητα τη διακίνηση ναρκωτικών. Το τουρκικό καρτέλ ασχολείται και αυτό με ένα είδος ναρκωτικών, αυτό της θρησκείας, επιδιώκοντας να επιβάλει και να εθίσει τους Τουρκοκύπριους στην ισλαμική κοσμοθεωρία του Ερντογάν.

Το τουρκικό καρτέλ κουβαλά επίσης συνεχώς εποίκους από την Τουρκία, αλλοιώνοντας τα δημογραφικά δεδομένα, ξεπουλά τις ελληνοκυπριακές περιουσίες και εποφθαλμιά και το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κυρία Ολγκίν μου, ελπίζω με αυτήν τη γενική περιγραφή του εγκληματικού καρτέλ της Τουρκίας, και έχοντας υπ’ όψιν σας το κολομβιανό καρτέλ, να μπορέσετε να κάνετε και τις δικές σας συγκρίσεις.

ΜΠΟΞΕΡ