Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Τι σημαίνει η ασθένειά του για τον Γουίλιαμ, τον Χάρι και τους άλλους «γαλαζοαίματους»

Αναλαμβάνει δράση ο πρίγκιπας Ουίλιαμ - Στο επίκεντρο η Καμίλα

Σε κατάσταση σοκ παραμένει το παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο εδώ και 18 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του για να υποβληθεί σε θεραπεία αφού διαγνώστηκε με καρκίνο.

Δοκιμάζεται η βασιλική οικογένεια

Σύμφωνα με το BBC, μία τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να συσπειρώσει τη βασιλική οικογένεια. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο μικρότερος γιος του 75χρονου μονάρχη, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα μεταβαίνει σήμερα στη Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Αναλαμβάνει δράση ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο διάδοχος του θρόνου και αναμένεται να αναλάβει δράση, με τον τρόπο που πριν από λίγο καιρό ο βασιλιάς Κάρολος αναλάμβανε να βοηθήσει τη μητέρα του. Η προσοχή θα στραφεί σε αυτόν όταν εμφανιστεί δημόσια αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Θα ανησυχεί για τα προβλήματα υγείας της συζύγου του, την ώρα που η Κέιτ θα λείψει, ως μία από τις πιο αξιόπιστες φιγούρες σε δύσκολες στιγμές, καθώς τώρα βρίσκεται εκτός δράσης λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια.

Στο επίκεντρο η Καμίλα

Η Καμίλα, η οποία πριν από 20 χρόνια δεν ήταν καν μέλος της βασιλικής οικογένειας βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της σκηνής, πραγματοποιώντας την περασμένη εβδομάδα μια σειρά από ατομικές υποχρεώσεις, ως ανώτερο μέλος μιας μικρής ομάδας ενεργών μελών της βασιλικής οικογένειας.

Εύθραυστη η βασιλική οικογένεια

Μεταξύ των εν ενεργεία μελών της βασιλικής οικογένειας, μόνο ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι κάτω των 50 ετών. Η ομάδα φαίνεται να έχει γίνει πιο ηλικιωμένη και πιο εύθραυστη.

Για τον ίδιο τον βασιλιά, στο μάτι αυτής της καταιγίδας, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του αρχηγού του κράτους, διατηρώντας τη γραφειοκρατία και τα κόκκινα κουτιά με τα υπουργικά έγγραφα και τις ιδιωτικές συναντήσεις.

Αλλά αυτό θα σημαίνει ότι θα χάσει το κομμάτι της δουλειάς που φαίνεται να τον ενεργοποιεί πραγματικά, επειδή ο βασιλιάς φαίνεται να είναι στην πιο ενθουσιώδη φόρμα του όταν συναντά τα πλήθη. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη έλλειψη πομπώδους ή τυπικού χαρακτήρα σε τέτοια ταξίδια όταν βγαίνει για να συναντήσει το κοινό.

Αφού συναντηθεί με τους τοπικούς αξιωματούχους και αποκαλύψει πλακέτες κατά τις επισκέψεις του, φαίνεται πάντα ανακουφισμένος να κατευθύνεται προς τα πλήθη έξω.

Αυτό θα είναι σε παύση - αν και για πόσο καιρό, δεν ξέρουμε. Γιατί για άλλη μια φορά αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι, παρόλο που βλέπουμε τόσα πολλά από τους βασιλείς, υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε.

Πηγή: Έθνος