Διεθνή

Eλευθερώθηκε περιστέρι στην Ινδία που κρατείτο για κατασκοπεία

Η υπόθεση προκάλεσε αντεγκλήσεις με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών

Ένα περιστέρι που ήταν υπό κράτηση σε κτηνιατρικό νοσοκομείο στη Μουμπάϊ της Ινδίας, αφέθηκε ελεύθερο αφού «απαλλάχθηκε» από τις κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Το περιστέρι κρατήθηκε πριν από οκτώ μήνες από τις ινδικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας, μια υπόθεση που προκάλεσε αντεγκλήσεις με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών.

Η τοπική αστυνομία χορήγησε άδεια απελευθέρωσης από την κτηνιατρική εγκατάσταση, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της οργάνωσης People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) της Ινδίας.

Τον Μάιο του 2023, η αστυνομία εντόπισε το συγκεκριμένο περιστέρι που έφερε δύο δαχτυλίδια με ένα μήνυμα στα φτερά του με δυσανάγνωστη γραφή, κάτι που οδήγησε σε υποψίες για κατασκοπεία.

Η PETA παρενέβη στην υπόθεση αφού η κτηνιατρική εγκατάσταση, η οποία προσφέρει φροντίδα και διάσωση για κάθε τραυματισμένο ζώο, ζήτησε άδεια για την απελευθέρωση πριν από μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Hindustan Times, το περιστέρι χρησιμοποιήθηκε για αγώνες ανοιχτού νερού στην Ταϊβάν. Σε έναν από αυτούς τους αγώνες, πέρασε τα σύνορα και προσγειώθηκε στην Ινδία, καλύπτοντας ένα ταξίδι τουλάχιστον 5.000 χιλιομέτρων.

ΚΥΠΕ