Ενέργεια

Ο Υπουργός Ενέργειας ζήτησε από την ΑΗΚ να εστιάσει περισσότερο στον καταναλωτή

Τι αναμένει το κράτος ενημέρωσε την ΑΗΚ

Σε ενημέρωση για το τι το κράτος αναμένει από την ΑΗΚ και για το πως βλέπει την Αρχή να εξελίσσεται σε ό,τι αφορά την πράσινη μετάβαση, προέβη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, στην πρώτη εθιμοτυπική του συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο, αναφέρθηκε στα επείγοντα ζητήματα που θέτει το κράτος σε σχέση με την ΑΗΚ, που είναι «ο Σταθμός της Δεκέλειας, η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων για να εισέλθει μέσα στο μίγμα της ΑΗΚ, η ανάπτυξη του δικτύου μεταφοράς για να μπορεί να λειτουργεί πιο έξυπνα και η ανάπτυξη της κουλτούρας της Αρχής ούτως ώστε να αντιμετωπίζει το κράτος, όχι σαν εχθρό, αλλά ως σύμμαχο προς τις προσπάθειες της ΑΗΚ».

Επιπλέον, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, ζήτησε από την ΑΗΚ «να σκέφτεται ότι είναι ένας οργανισμός ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στον καταναλωτή και πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στον πελάτη».

ΚΥΠΕ