Ειδήσεις

Καταγγελία για Κεντρικές Φυλακές: «Στο ίδιο προαύλιο ανήλικοι και βαρυποινίτες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Νομικών προέβη ο πρόεδρος του Αστυνομικού Σώματος «Ισότητας» Νίκος Λοϊζίδης ότι ανήλικοι στις Κεντρικές Φυλακές βρίσκονται στο ίδιο προαύλιο με βαρυποινίτες.

Φιλοξενούμενος στο Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών συζήτησαν τρία διαφορετικά θέματα εκ των οποίων το ένα ήταν οι φυλακές ανηλίκων.

«Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι φυλακές ανηλίκων που δεν υπάρχουν στην Κύπρο και αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός των Κεντρικών Φυλακών. Παγκόσμιο φαινόμενο οι Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, βαρυποινίτες ισοβίτες, ελαφρυποινίτες, γυναικείες φυλακές και ανήλικοι βρίσκονται όλες στο ίδιο σημείο. Εάν υπάρχει άλλη χώρα που είναι έτσι εγώ βγάζω το καπέλο» ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης.

«Στη συζήτηση λέχθηκε ότι θα δοθούν ακόμη δύο χρόνια για να κτιστούν φυλακές ανηλίκων, αυτά τα δύο χρόνια προβλημάτισαν γιατί αυτή τη στιγμή έχουν πληροφορίες ότι οι ανήλικοι βρίσκονται στο ίδιο προαύλιο και έρχονται σε επαφή με βαρυποινίτες και ισοβίτες» επισήμανε ο κ . Λοϊζίδης.