Κυπριακό

Μας κοροϊδεύουν τα Τ/κ ΜΜΕ: «Ο Κουρσιάτ θα είναι ελεύθερος να πάει στα κατεχόμενα σε λίγες ώρες»

Σύμφωνα με τη Kıbrıs (09.02.24 kibrisgazetesi.com), o «πρόεδρος του τουρκοκυπριακού δικηγορικού συλλόγου», Χασάν Εσένταγλι (Hasan Esendağlı), σε αποκλειστική του δήλωση στην εφημερίδα, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ακάν Κουρσιάτ (Akan Kürşat) και ανακοίνωσε ότι ο Κουρσιάτ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αναφέρει το ΓΤΠ.

Ο Εσένταγλι δήλωσε ότι η ακροαματική διαδικασία για εγγύηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και εξήγησε ότι ο Κουρσιάτ αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί, με τραπεζική εγγύηση ύψους 65,000 ευρώ και 10,000 ευρώ μετρητά και υπό τον όρο ότι θα παρουσιάζεται στην αστυνομία δύο φορές το μήνα.

Ο Εσένταγλι δήλωσε ότι επίσης ότι ο Κουρσιάτ θα είναι ελεύθερος να περάσει στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

«Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στο σημείο της σύνταξης της δικαστικής απόφασης και της εκπλήρωσης των όρων της εγγύησης. Θα επιστρέψουμε στο βορρά με τον Ακάν μέσα σε λίγες ώρες», ανέφερε, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν μια περιεκτική συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Κουρσιάτ.

Υπόλογος στους όρους που έθεσε το δικαστήριο ο Κιουρσάτ, λέει ο Εκπρόσωπος

Ο Τ/κ δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ είναι υπόλογος στους όρους που έχει θέσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προκειμένου αυτός να αφεθεί ελεύθερος, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για τη σημερινή διαδικασία στο δικαστήριο για τον Τ/κ δικηγόρο , ο οποίος εκδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Ιταλία ως ύποπτος για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος είπε πως ο Τ/κ δικηγόρος έφτασε τα ξημερώματα σήμερα στην Κύπρο, μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ στο Αρχηγείο Αστυνομίας, έδωσε κατάθεση και ακολούθως η κατάθεση με τον φάκελο για την υπόθεση του Τ/κ δικηγόρου οδηγήθηκε στη Νομική Υπηρεσία και αυτός παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως λήφθηκε απόφαση από το δικαστήριο όπως ο κ. Κιουρσάτ αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, ενώ έχει οριστεί και η επόμενη δικάσιμος εντός του Φεβρουαρίου.

«Αυτό σύμφωνα με τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης συνεπάγεται ότι ο ίδιος είναι υπόλογος στους όρους που έχει θέσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, να παρουσιάζεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σε αστυνομικό τμήμα», σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν μπορεί άρα ο κ. Κιουρσάτ να μεταβεί στα κατεχόμενα και να παρουσιάζεται στον αστυνομικό σταθμό, ο Εκπρόσωπος είπε πως εξ όσων γνωρίζει αυτή είναι η διαδικασία.