Παιδεία

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου RemixED

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου RemixEd, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, 15:00 – 18:15, στο Αμφιθέατρο Δ’ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς τόσο της Μέσης όσο και της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επιπλέον, την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκοί, ερευνητές/ερευνήτριες, φοιτητές/φοιτήτριες και γενικότερα, όσοι/όσες ενδιαφέρονται για τη θεματική της ημερίδας.

Το RemixEd αποσκοπεί στη συν-δημιουργία μιας βιώσιμης προσέγγισης επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και τεχνολογίας που υποστηρίζει το έργο (βασισμένης στον επανασχεδιασμό σχεδίων μαθημάτων). Κύριος σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του αλφαβητισμού σε θέματα ψυχικής υγείας μέσω της αξιοποίησης υφιστάμενων ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων που σχετίζονται με την επιστήμη του άγχους. Στοχεύει επίσης στο να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς να υιοθετήσουν συμπεριληπτικές μαθητοκεντρικές μαθησιακές προσεγγίσεις και στρατηγικές διδασκαλίας χωρίς αποκλεισμούς παρέχοντας καθοδήγηση.

Tο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει παρουσιάσεις για τις δραστηριότητες του έργου, παραδείγματα από την εφαρμογή του RemixEd σε σχολεία της κοινοπραξίας και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Για εγγραφές στην ημερίδα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://forms.gle/sRYBiH1g7rr4VgPJ6

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το RemixEd μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου στο https://www.upf.edu/web/remixed.