Ειδήσεις

Τι θα γίνει σήμερα στο Συνοδικό Δικαστήριο - Συντάχθηκε το κατηγορητήριο, όλη η διαδικασία

Το κατηγορητήριο έχει συνταχθεί και θα παραδοθεί στους υπό κατηγορία ιερωμένους, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν συνήγορο και μάρτυρες υπεράσπισης, ανέφερε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς συνόδου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο Αρχιανδρίτης Γεώργιος ανέφερε ότι κατά τη σημερινή προδιαδικασία, τα μέλη του εξαμελούς συνοδικού δικαστηρίου θα αποφασίσουν για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι οι υπό κατηγορία κληρικοί, είχαν κληθεί στην ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου και δεν εμφανίστηκαν, γεγονός το οποίο συνιστά περιφρόνηση του Σώματος και αυτό αναμένεται να προσμετρήσει στη γνώμη των συνοδικών.

Υπάρχει ένταση, είπε και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, ωστόσο πρόσθεσε, θα διατεθεί ο απαραίτητος χρόνος για να εξεταστούν τα πάντα, εφ’ όλης της ύλης.

Ερωτηθείς που ανήκουν τα χρήματα που μαζεύονται στις Ιερές Μονές εξήγησε ότι στο χώρο της Εκκλησίας υπάρχει η ανώτατη αρχή, και το όργανο του κεντρικού ελεγκτικού ταμείου, ευθύνη του οποίου είναι να υποβάλλει κατ’ έτος στην ολομέλεια της Συνόδου τις μελέτες και τους ελέγχους, επισημαίνοντας ότι ουδείς δεν μένει ανεξέλεγκτος.

Με πληροφορίες από το ΡΙΚ