Έγκλημα

Λεμεσός: Έτσι στήθηκε η κομπίνα με την γκαλερί – Πόσα βρέθηκαν στα χρηματοκιβώτια (BINTEO)

Γκαλερί στη Λεμεσό που λειτουργούσε ως επιχείρηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φαίνεται να έστησαν Ρώσοι.

Η απάτη αυτή, ωστόσο, δεν ξεγέλασε το ΟΠΕ Λεμεσού, που συνέλεξε συγκεκριμένες πληροφορίες και έθεσε για μέρες υπό στενή παρακολούθηση την γκαλερί.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ρώσος ιδιοκτήτης της μαζί με άλλους ομοεθνείς του, λάμβαναν μεγάλα ποσά από αλλοδαπούς επιχειρηματίες και με το αζημίωτο βεβαίως, τους επέστρεφαν ανάλογο ποσό σε ευρώ ή άλλο συνάλλαγμα. Μάλιστα, για την μεταφορά των χρημάτων, υπήρχε βαν όχημα που είχε και μηχανή για την καταμέτρηση.

Στο αυτοκίνητο ως συνήθως βρίσκονταν τρεις Ρώσοι, ο οδηγός, ένας φρουρός ασφαλείας και ένα άλλο άτομο, που ήταν υπεύθυνο τις χρηματικές μετατροπές.

Η διάλυση του κυκλώματος άρχισε χθες όταν μέλη του ΟΠΕ ανέκοψαν έξω από την γκαλερί, αυτοκίνητο και από έρευνα εντοπίστηκαν στην κατοχή 34χρονου, 161 χιλιάδες ευρώ.

Ο ύποπτος κατονόμασε ως εργοδότη του 40χρονο.

Ο 34χρονος φαίνεται να παραδέχτηκε ότι το κόλπο στήθηκε από το 2022 όταν μέσω telegram εντόπισε ομάδα ατόμων που επιθυμούσε να ανταλλάξει δολάρια σε ευρώ και αντίστροφα.

Έτσι, ανέλαβε τον ρόλο του μεσάζοντα και λάμβανε προμήθεια. Την διαδικασία αυτή, όπως ανέφερε, την έκανε 7 φορές μέσω της γκαλερί.

Στην γκαλερί μετά από έρευνα εντοπίστηκαν δύο χρηματοκιβώτια στο πατάρι με €706,300, $22,539, 1,375 στερλίνες, καθώς επίσης δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων. Ανακρινόμενος ο ιδιοκτήτης είπε πως τα χρήματα είναι νόμιμα και πως θα διέθετε μισό εκατομμύριο για την αγορά κατοικίας στην περιοχή της Γερμασόγειας.

Ο 41χρονος διαμένει μόνιμα στην Κύπρο με τη σύζυγο και τα παιδιά τους εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι συνιδιοκτήτης περί των 20 εστιατορίων σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Δείτε το ρεπορτάζ: