Παραπολιτικά

Για τα Καρναβάλια!

Μερικές αποκλειστικές αποκριάτικες ειδήσεις της στήλης:

*Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα ντυθεί... «Κινέζος», σε μια τελευταία απόπειρα να συγκινήσει τους Κινέζους, ίσως δεήσουν να τελειώσουν το τερματικό του Βασιλικού, χωρίς να επιμένουν στα έξτρα διακόσια εκατομμύρια ευρωπουλάκια.

*Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Ιουνίου, δίνουν και παίρνουν οι μεταμφιέσεις υποψηφίων Δημάρχων και Περιφερειαρχών. Δεξιοί και αριστεροί υποψήφιοι μεταμφιέζονται σε «κεντρώους», για να προσελκύσουν τις ψήφους των κεντρώων ψηφοφόρων, ενώ κεντρώοι υποψήφιοι μεταμφιέζονται, αναλόγως των συμμαχιών των κομμάτων τους, σε «δεξιούς» ή «αριστερούς». Τελικά οι εκλογές θα είναι ένα... καλοκαιρινό Καρναβάλι.

*Δεν ξέρω αν κάποιοι βουλευτές θα μεταμφιεστούν σε... «Μασκαράδες» για τις Αποκριές, αλλά δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι ο Αβέρωφ, σε συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, μίλησε για... «μασκαραλίκια». Ε, μα τα μασκαραλίκια τα κάνουν μασκαράδες, έτσι δεν είναι; Απλώς δεν μας τους κατονόμασε.

*Τώρα θυμήθηκα και την παλαιότερη ατάκα της Προέδρου της Βουλής, ότι «το κάναμε τσίρκο εδώ μέσα». Μήπως για τις Αποκριές να ντυθεί... «θηριοδαμάστρια» η Αννίτα; Για να στείλει και τα ανάλογα μηνύματα στα ατίθασα παιδιά του κόμματος.

*Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, θα μεταμφιεστεί σε... «Μωρό» και θα θρονιαστεί έξω από τα γραφεία του ΔΗΣΥ, με μια πινακίδα κρεμασμένη στον λαιμό του: «Είμαι ορφανό! Παρακαλώ, υιοθετήστε με»!

*Δίλημμα για κάποιους στον Συναγερμό, υπό το πρίσμα και της σημερινής μεγάλης παρέλασης καρναβαλίστικων αρμάτων στη Λεμεσό. Να ανεβούν στο... κυβερνητικό «άρμα», ή να μείνουν απ’ έξω και να του ρίχνουν... χαρτοπόλεμο;

*Μια και η κυρία Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ βρέθηκε στην Κύπρο σε περίοδο Αποκριών, θα ήταν ωραία να την παίρναμε και σε καμιά καρναβαλίστικη εκδήλωση. Να την βάζαμε να ντυθεί... «Κύπρος», φορώντας της μια παραδοσιακή κυπριακή γυναικεία ενδυμασία, να βάζαμε και κάποιον δικό μας να μασκαρευτεί σε «Ερντογάν» κι εκείνος να την περιτριγύριζε με θράσος και να την κοίταζε με λάγνο μάτι. Κι επειδή είναι έξυπνη γυναίκα, θα καταλάβαινε αμέσως τους συνειρμούς.

*Τέλος, όσοι έχετε πρόθεση να ντυθείτε «Μοναχός» και να κυκλοφορείτε στους δρόμους, καλύτερα να το αποφύγετε. Ιδιαίτερα αν αντί για σταυρός, κρέμεται από το ράσο σας χρυσή αλυσίδα με το έμβλημα του ευρώ.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ