Περιβάλλον

Σε 78 περιστατικά ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λευκωσία

Σε 78 συνολικά περιστατικά ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά το τελευταίο 24ωρο λόγω προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη Δευτέρα, κυρίως στις περιοχές Λατσιών, Τσερίου, Λακατάμιας και Στροβόλου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κυρίως λόγω πλημμυρισμένων υποστατικών, πολυκατοικιών και υπογείων αλλά και για το άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων, εργάστηκαν συνολικά 20 συνεργεία. Διευκρίνισε ότι από τα συνεργεία, τα οποία εργάστηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, τα 13 είναι της Πυροσβεστικής, τα δύο του εθελοντικού οργανισμού Support Cy, τα δύο της Πολιτικής Άμυνας, δύο από το ΕΤΕΑ και μια ομάδα από την εθελοντική οργάνωση «Παύλος».

Είπε ακόμα ότι ανακλήθηκαν άδειες μελών προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην επαρχία Λευκωσίας, ώστε να μπορέσει να υπάρξει ανταπόκριση στα περιστατικά.

«Επιστρατεύσαμε και τα συνεργεία των Δήμων κυρίως για άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων», είπε και ανέφερε ακόμα ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού στη Λεωφόρο Λεμεσού ενημερώθηκε και η Αστυνομία ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών, ενώ υπήρξαν και αρκετές ακινητοποιήσεις οχημάτων και ζημιές.

«Παρουσιάστηκαν προβλήματα και σε δημόσιους δρόμους, κυρίως στην Λεωφόρο Λεμεσού, όπου ενημερώθηκε και η Αστυνομία για να μπορέσει να συνδράμει λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού, η οποία δεν μπορούσε να απορροφηθεί», ανάφερε.

ΚΥΠΕ