Διεθνή

Ανάφλεξη της έντασης Ισραήλ-Παλαιστινίων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης

Ανάφλεξη στις εστίες έντασης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης σημειώνεται από χθες μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και ενόπλων Παλαιστινίων με επίκεντρο τις πόλεις Τζιενίν και Τουλκάρεμ.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στο στρατόπεδο προσφύγων Νουρ-Αλ-Σιάμς, στα ανατολικά περίχωρα του Τουλκάρεμ.

Πηγές του ισραηλινού στρατού κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερεις νεκρούς ενόπλους Παλαιστινίους και εντοπισμό αποθηκών παράνομου οπλισμού. Πρόκειται για την δεύτερη εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στο συγκεκριμένο στρατόπεδο προσφύγων από την έναρξη του πολέμου, όπου φέρονται να δρουν πυρήνες της οργάνωσης Χαμάς.

Χθες εξουδετερώθηκαν δύο ένοπλοι της οργάνωσης Χαμάς ενώ επέβαιναν σε κινούμενο όχημα στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζιενίν, όταν τους στόχευσε ισραηλινό drone, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην περιοχή, την 45η επίθεση αυτής της μορφής από την έναρξη του πολέμου.

ΚΥΠΕ